Spectacol dedicat Unirii Principatelor la Opera Comica pentru Copii

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, solistii Operei Comice pentru Copii, alaturi de tinerii muzicieni Matei Bucur Mihaescu (pianist si compozitor) si Octavian Ioan Pirlea (violonist), sustin un concert-lectie dedicat copiilor, marcand astfel implinirea a 156 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Cu acest prilej, va fi inaugurat si noul pian Kawai, care va insoti de acum spectacolele institutiei. Evenimentul are loc la ora 11, in Foaierul Alb al Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulesti nr. 16. Biletele se achizitioneaza prin reteaua bilete.ro.

Un moment istoric precum Unirea Principatelor ramane intiparit in memoria generatiilor intregi de romani si merita sarbatorit an de an, cu fastul ce i se cuvine. Bucuria Unirii este insa, pentru noi, prilej dublu de sarbatoare, intrucat inauguram, cu aceasta ocazie, pianul Kawai ce va insoti de acum inainte spectacolele desfasurate la Opera Comica pentru Copii. Va invit sa luati parte la acest concert extraordinar si sa rememoram, impreuna, cu emotie, o zi insemnata din istoria neamului nostru., a declarat Felicia Filip, managerul institutiei.

Programul concertului extraordinar include lucrari cunoscute ale unor mari compozitori: G. Puccini, W.A.Mozart, G. Donzetti, G. Enescu, Tiberiu Brediceanu si altii. Solistii OCC care vor evolua in cadrul evenimentului sunt Ioana Bitere (soprana), Raluca Oprea (soprana), Vicentiu Taranu (bariton) si Daniel Filipescu (tenor), acompaniati la pian de Madalina Florescu si Adela Lorincz.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalu rile de profil. Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.