Seri de teatru la Excelsior

Teatrul Excelsior demareaza in aceasta saptamana programul Seri de teatru la Excelsior, un program dedicat adolescentilor. Categorie de public in general ignorata in alcatuirea repertoriilor teatrelor bucurestene, adolescentii sunt privati de spectacole cu tematica adecvata varstei, productii care sa se plaseze si stilistic in sfera lor de interes. Totodata, productii care sa-i provoace in a gasi in spectacolul de teatru un partener care le ofera daca nu total, cel putin partial raspunsuri la intrebarile caracteristice varstei.
Prin acest program Teatrul Excelsior isi propune, asadar, sa faca trecerea de la spectacolele de copii, gandite ca motoare educationale, relationate direct cu programa scolara sau extracuriculara si in care factorul decizional în introducerea spectacolului de teatru in programul de zi cu zi al copilului ii revine parintelui sau cadrului didactic, la teatrul ca alegere.
La aceasta varsta a adolescentei la care se face trecerea catre imbogatirea si largirea incorporarii de conduite adulte, in care primeaza gustul personal sau exprimarea originalitatii, ne dorim ca prin acest program sa reusim sa-i facem pe tineri sa aleaga teatrul considerandu-l cel putin ca pe o modalitate de socializare demna de a intra în zona lor de preocupari. Astfel, vom putea contribui la formarea si modelarea noilor generatii si vom continua, pe alt palier, programul de educatie inceput cu spectacolele de copii.
Pentru inceput, invitam tinerii spectatori vineri, 28 noiembrie, ora 18.00 la spectacolul MOMO sau Strania poveste despre hotii de timp si copilul care le-a inapoiat oamenilor timpul furat, dramatizare dupa Michael Ende, regia Lenus-Teodora Moraru.
Programul Seri de teatru la Excelsior va continua in luna decembrie, alaturi de titlul mentionat facand parte, in acest moment, spectacolul Kiki si Bozo de Andreea Valean, regia Peter Kerek.
MOMO sau Strania poveste despre hotii de timp si copilul care le-a inapoiat oamenilor timpul furat, dramatizare dupa Michael Ende
Regia Lenus-Teodora Moraru
Scenografia: Gelu Rîsca
Coregrafia: Victoria Bucun
Din distributie: Silvana Mihai, Alexandru Voicu, Stefan Velniciuc, Ion Bechet, Adina Cristescu, Iulia-Diana Samson, Raluca Botez, Cosmina Dobrota, Corina Dragomir, Stefania Dumitru, Oana Tofan, Silvana Ionescu, Cristian Nicolaie, Robert Robert Emanuel, Marian Radulescu, Robert Radoveneanu, Ovidiu Usvat, Annemary Ziegler , Daniela Ionita – Marcu, Magda Condurache, Tudor Pîrvu, Veronica Popescu.
Romanul lui Michael Ende este o parabola a schimbarii atitudinii societatii moderne fata de timp. Puterea de transformare a ceea ce se numeste azi efectul timpului comprimat schimba valorile si modifica relatiile inter-umane. Salvarea, spune Ende in romanul sau, vine din noi insine, dar cu mai multa forta vine din puritatea sufletelor de copii nepervertite inca.
Momo, fetita care stie sa-si asculte prietenii, este singura care are puterea sa le redea oamenilor timpul furat.
Kiki si Bozo de Andreea Valean
Regia: Peter Kerek
Scenografia: Iuliana Vîlsan
Muzica: Razvan Apetrei
Din distributie: Stefania Dumitru / Raluca Botez, Richard Bovnoczki / Alexandru Mike Gheorghiu, Ion Bechet / Dan Clucinschi
Piesa Andreei Valean, Kiki si Bozo, vorbeste despre intalnirea dintre un copil care fuge de moarte si un batran care se pregateste s-o intalneasca. Originalitatea si frumusetea textului sta in abordarea temei grave, daca nu cumva chiar tragice, intr-un mod magic, plin de candoare. Spectacolul pluseaza, fiind gandit ca o cutiuta muzicala care ofera evadari si introduce personajele intr-o atmosfera tandra si jucausa.