S-a lansat Albumul de arta monumental “Sabin Balasa”!

Dupa 30 de ani de absenţa de pe rafturile librariilor a fost lansat primul album reprezentativ al marelui artist SABIN BALASA. Editat de “Monitorul Oficial”, lucrarea lansata la Targul de Carte GAUDEAMUS 2013, contine imagini ale operei sale ce acopera perioada de creatie a lui SABIN BĂLASA de la 14 la 76 de ani.

Pictorul Tudor Balasa, fiul si elevul maestrului este autorul textului si al conceptiei grafice, intr-o prima editie ingrijita de sotia sa Andreea Margareta Balasa.

Lucrarea deschide o poarta prin care publicul iubitor de arta poate cunoaste personalitatea si creatia de varf a artistului, ofera acces la date si evenimente reale din viaţa sa, destainuind prin chiar propriile sale cuvinte principiile pe care si-a construit arta. Cartea aduce in faţa cititorilor parti semnificative din manuscrisele olografe ale maestrului SABIN BALASA, din articolele si interviurile de presa ce au trecut de frontierele cenzurii comuniste si aspecte putin cunoscute din viaţa artistului.

Albumul, extrem de interesant si ofertant pentru toti iubitorii de arta, contine 360 de pagini cu peste 400 de imagini. Practic, aceasta lucrare reprezinta, conform spuselor fiului sau, Tudor Balasa, ”prima referinta solida ce va muta controversa despre mult-comentatul artist, bazata pana in prezent mai mult pe zvonuri si cunoasterea precara a operei, in zona realitatii, a cunoasterii complexitatii operei reprezentative si autentice”.

Albumul de arta monumental “Sabin Balasa” costa 139 lei si se gaseste de-acum in librariile din toata tara sau poate fi achizitionat on line pe site-ul www.monitoruloficial.ro.