Girls, girls, girls

Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, aflat in Piata Alexandru Lahovari, a organizat o expozitie cu titlul Girls, Girls, Girls, deschisa in perioada 24 februarie – 20 martie 2014.

In cadrul acestei expozitii, Creart ofera ocazia unor tinere artiste proaspat absolvente sa-si prezinte lucrarile. Emanuela Voinescu, Florina Oprescu, Adriana Falub au absolvit cursurile Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, departamentul Grafica (din 2013) iar, in prezent, sunt studente la master. Lucrarile lor sunt o proiectie a feminitatii fara a fi, insa, intrusiv-feministe si fara a urma un program precis. Acestea pot fi considerate o oglinda a persoanei lor si reflecta modalitatea in care artistele se vad pe ele insele.

In cadrul expozitiei Girls, girls, girls mai expun si artistele: Amalia Dulhan si Mihaela Paraschivu alaturi de graficiana Stela Lie care le-a fost profesor la Universitatea de Arta. Aceasta din urma afirma despre lucrarile expuse ca sunt Nu neaparat feministe dar mai clar, mai asumat feminine, subtil provocatoare, uneori mai triste, melancolice. Lucrarile noastre sunt mai mult pe hartie, modeste, poate perisabile. Dar si tridimensionale pentru ca nu stiu de ce, incercam sa iesim din tablou, sa ocupam spatiul, sa-l locuim.

Conf. Univ. UNA Bucuresti Stela Lie, care este si curatorul expozitiei, a gandit totul ca o instalatie, ca un spatiu de intalnire al celor sase artiste, pe care publicul pasionat de acest gen de manifestatii culturale le poate cunoaste si-si poate confrunta propria viziune asupra feminitatii cu cea a artistelor.

Acest program va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Bogdana Contras