Romanian Fashion Philosophy 2017, 21 – 24 martie, Palatul Bragadiru, Bucuresti

Intre 21 si 24 martie are loc la Palatul Bragadiru din Bucuresti cea de a II-a editie a Romanian Fashion Philosophy AW17/18 dedicata in principal tinerilor designeri romani, dar si unor designeri internationali consacrati (cu Agatha Ruiz de la Prada, invitat special, Jeff Garner - Prophetik, designerul care imbraca vedete precum Taylor Swift, Sheryl Crow, Miley Cyrus) si invitati speciali (Miss Universe Turcia, Berrin Keklikler va deschide oficial prezentarile de moda si va defila pentru brandul turcesc Renghin). Jeff Garner se av afla pentru prima oara in Romania, asteapta cu nerabdare sa descopere cultura romaneasca si a transmis deja prin intermediul organizatorilor un mesaj in exclusivitate invitandu-i la prezentarea sa de pe 23 martie: https://www.facebook.com/RomanianFashionPhilosophy/videos/1281496405261610/

Acest eveniment se va bucura si de prezenta scouterilor Temporary Showroom, unul dintre cele mai vechi concept stores din Berlin. Martin Premuzic – Head Buyer, Maximilian Dörner – Head International Buyer si Lea Roth – Head Buyer Womenswear, in cautare de noi branduri din Romania, pe care sa le adauge unei lungi si exclusiviste liste pe care se regasesc label-uri renumite precum Henrik Vibskov, MM6 Maison Margiela, Jil Sander, Y-3 by Yohji Yamamoto, Alexander McQueen, Etudes Studios, KTZ Kokon Tozai, Odeur Studios, Alexander Wang, Cottweiler sau Craig Green.

Deschiderea Romanian Fashion Philosophy va fi facuta de o colectie realizata de studentii de la UNArte, colectie coordonata de Venera Arapu, iar ultima prezentare din cadrul evenimentului va avea loc vineri, 24 Martie, de la ora 22.00, si va apartine reputatei creatoare de moda Agatha Ruiz de la Prada. Peste 40 de designeri isi vor prezentare colectiile, printre care: Mirela Diaconu, Gina Cas, Alexandra Calafeteanu, Mineli, Razvan Valceanu, Catch Michelle si designeri de top din SUA, Italia, Portugalia, Spania, Rusia, Moldova, Arabia Saudita, Turcia. Vedeta incontestabila a evenimentului va fi Agatha Ruiz de la Prada, una dintre cele mai bune creatoare de moda din lume, creatiile sale fiind expuse la Muzeul de Arta Moderna din Paris, dar si in alte locuri similare din Japonia, India si America Latina.

Romanian Fashion Philosophy, o noua filozofie de moda, un concept dedicat promovarii tinerilor designeri, un eveniment de top ce ofera ocazia celor mai talentati dintre absolventii facultatilor de design vestimentar sa se afirme nu doar national, ci mai ales international, prin intermediul canalelor FashionChannel Italia si Fashioninsider, care vor transmite live, in intreaga lume Romanian Fashion Philosophy 2017.

Prima zi va fi dedicata tinerilor designeri si concursului special organizat pentru ei – Romanian Fashion Design Talent Competition – si supervizat de membrii clusterului Romanian Textile Concept. Studenti si absolventi ai facultatilor de moda din Bucuresti, Cluj, Oradea sau Iasi, dar si ai Institutului de Moda Salomeia Truta si Atelierelor ILBAH isi vor prezenta cele mai noi colectii si vor intra in competitie creatiile lor urmand a fi analizate de prestigiosul juriu format din critici de moda si de personalitati ale modei romanesti si internationale. Iuliana Tudor va juriza pentru prima oara Romanian Fashion Design Talent Competition alaturi de Sara Wechsler, Presedintele Romanian Textile Concept, Marzio Nocera, fondatorul FashionChannel Italia, Marcellous Jones, fondatorul Fashioninsider.com si presedinte de onoare al RFP, Unda Popp – directorul departamentului de Moda din cadrul UNArte, reprezentanti L`oreal Romania si BroRom.

TheFashionInsider.com Magazine, recunoscuta publicatie internationala de moda, prin vocea lui Marcellous Jones, critic de moda si Presedinte de Onoare al RFP, a mentionat Romanian Fashion Philosophy drept unul dintre cele mai importante evenimente internationale de moda: ”Romanian Fashion Philosophy va deveni in cel mai scurt unul dintre cele mai impresionante evenimente de moda din Europa. Credeti-ma, are un potential enorm!”.

Romanian Textile Concept va aduce la aceasta editie si marci romanesti de traditie precum Brainconf, Secuiana sau Tarnava din dorinta de sustinere reciproca dintre patronii din industria textila si absolventii facultatilor de design.

Universitatea Nationala de Arte va prezenta pe toata perioada evenimentului si o expozitie cu tema experimentala realizata de studentii anului I la moda-design vestimentar din cadrul UNArte Bucuresti sub coordonarea lectorului doctor Oana Rosca.

Cea de a doua editie Romanian Fashion Philosophy va fi transmisa in intreaga lume, in direct prin partenerii internationali Fashion Channel si Fashioninsider Magazine.
Iata filmul dedicateditiei 2016: https://www.youtube.com/watch?v=HFqJCkloyMs
Accesul este gratuit pentru public sub Dress Code: Fashion Week
Mai multe informatii, programul in detaliu al evenimentului si ultimele noutati pe: www.FashionPhilosophy.ro si www.facebook.com/RomanianFashionPhilosophy