Publicul alege castigatorul Eurovision, la TVR

Marea Finala a Selectiei Nationale este transmisa live la TVR 1, TVRi, TVR Moldova si pe TVR+, pe 25 februarie, de la ora 21.00.

Alex Calancea Band sustine recitalul serii cu groove-uri de Drum’n’Bass si pasaje clasice impletite cu folclor urban

Reprezentantul Moldovei la Eurovision aduce in fata publicului din Romania piesa care va concura in faza internationala a competitiei

La capatul celor cinci show-uri ale semifinalelor Selectiei Nationale, o premiera in istoria Eurovision Romania, 15 piese vor concura duminica, pe scena Salii Polivalente din Bucuresti, in direct la TVR 1, TVRi, TVR Moldova si pe TVR+. Spectacolul este realizat de Televiziunea Romana in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB.
Intr-un show care ne va tine pe toti cu sufletul la gura pana in ultimul moment, publicul va alege cine va urca pe scena Eurovision din Lisabona. Dintre cele 15 melodii finaliste, doar una va fi desemnata, prin televot, castigatoarea Selectiei Nationale Eurovision 2017.

Feli („Buna De Iubit”), MIHAI („Heaven”), Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”), The HUMANS („Goodbye”), Eduard Santha („Mesom Romales”), Teodora Dinu („Fly”), Dora Gaitanovici („Fara Tine”), Claudia Andas („The One”) , TIRI („Desert De Sentimente”), Erminio Sinni & Tiziana Camelin („All The Love Away”), Xandra („Try”), VYROS („La La La”), Alexia & Matei („Walking On Water”), Echoes („Mirror”) si RAFAEL & Friends („We Are One”) concureaza duminica, in direct la TVR 1, TVRi, TVR Moldova si pe TVR+, pentru un bilet spre scena Eurovision din Lisabona.

Diana Dumitrescu si Cezar Ouatu sunt gazdele spectacolului finalei. Alaturi de ei, Ioana Voicu si Sonia Argint Ionescu vor insoti concurentii in Camera verde, de unde vor trasmite emotiile artistilor si primele impresii la cald.

Pentru Marea Finala, Televiziunea Romana organizeaza un show urias la Sala Polivalenta, presarat cu numeroase surprize. O echipa de 300 de oameni, coordonata de regizorul Petre Nastase, pregateste spectacolul, care va avea doua scene, 350 m2 de ecrane LED si un show laser, iar 14 camere vor urmari toate momentele, aducand concursul in casele telespectatorilor.

Alex Calancea Band va sustine recitalul serii, cu un fusion de folclor autentic, un “bass capricios” , voci carismatice si ritmuri moderne. „LUPII” este un proiect ce readuce motivele, povestile si baladele haiduciei. Alex Calancea, Guz, Andrei Glavan (RUPT) si instrumentistii se lasa purtati de emotia momentului si de improvizatie in fata publicului, care devine, treptat, complice la ceea ce se intampla pe scena.
Ilinca – reprezentanta noastra la editia de anul trecut Eurovision – , va inchide prima parte a spectacolului cu cea mai recenta piesa a ei – „Nu acum”, hitul lansat cu doar o saptamana in urma.
Reprezentantul Moldovei la Eurovision va interpreta, in premiera, melodia care va reprezenta tara vecina pe scena din capitala Portugaliei. Moldovenii aleg sambata artistul care ii va reprezenta in finala internationala, iar TVR va fi prima televiziune unde acesta va interpreta piesa castigatoare.

Publicul voteaza timp de o ora si alege reprezentantul Romaniei pentru Eurovision 2017.
Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,…15), prin SMS, la numarul 1264 (tarif: 0.4 euro + TVA), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la acelasi numar de telefon – 1264 si tastand numarul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 15, cu acelasi tarif (0.4 euro + TVA / apel), valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone.
De pe un numar de telefon se poate vota o singura data pentru fiecare piesa in parte.
Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” si se vor inchide dupa 60 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

CATENA sustine EUROVISION Romania.