Proiectul Instalart desfasurat in cadrul Romanian Design Week

Sambata, 23 mai, s-a incheiat Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect prezentat sub marca Romanian Design Week. Instalart a prezentat sapte mari designeri si arhitecti romani, atat prin expozitia centrala ce a avut loc la Uanderful- Ethos House, cat si prin conferinte si workshopuri ce s-au desfasurat la sediul ANAV (Asociatia Nationala pentru Promovarea Artelor Vizuale Contemporane). Proiectul se va extinde in toata tara, iar in luna octombrie acesta va fi implementat si in Iasi, Cluj si Timisoara.

„Inima” proiectului a fost renumitul designer Marcel Klamer, nascut in Romania si “adoptat” de Germania, care a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa si din lume. De asemenea, Klamer este premiat al Product des Jahres si membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania.
Daca nu poate fi realizat prea usor “Fabricat in Romania”, se poate “Gandit in Romania”. Asadar, Instalart a invitat sase arhitecti si designeri care sa-l prezinte pe Klamer.
Fiecare a conceput cate o instalatie pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, sustinuta de partenerii Instalart, astfel:
Dorin Stefan | Gradient Design powered by Uanderful
Mario Kuibus | Cheie powered by BASF
Robert Marin | Investigatie powered by Brikston
Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari
Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1.Crama Atelier
Stefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont /Corian.

Lansarea de sambata, 16 mai, ce a avut loc la Uanderful- Ethos House i-a reunit si prezentat pe designerii si arhitectii implicati in proiect pe scena Instalart, intr-un mic interviu, in care fiecare si-a prezentat conceptul instalatiei. Seara a continuat cu un concert The Speakers, iar atmosfera muzicala de dinainte si dupa concert a fost asigurata de Bogman.

Pe tot parcursul saptamanii, incepand de duminica, 17 mai, pana joi, 21 mai, la sediul ANAV(Asociatia Nationala pentru Promovarea Artelor Vizuale Contemporane ), fiecare designer sau arhitect invitat a sustinut cate o conferinta sau workshop la care au participat preponderent studenti si absolventi ai universitatilor din domeniu, dar si alte persoane interesate de procesul ce sta in spatele unui proiect de design sau arhitectura de succes. Astfel, cei sapte arhitecti si designeri au discutat despre proiectele la care au lucrat de-a lungul timpului, despre aspectul practic al designului, despre materialitate si modul de perceptie, despre notiunea de design, despre diferentele dintre designul scump si cel ieftin, precum si despre notiunea de frumos in design si in arta.

Expozitia centrala Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF s-a incheiat cu doua seri speciale, ce au avut loc la Ethos House, in cadrul carora vizitatorii bucuresteni au putut interactiona pentru ultima oara cu instalatiile expuse. Finisajul Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF a inceput vineri, 22 mai, cu seara dedicata M1 Crama Atelier, cu un concert Nea Vasile si Taraful de la Marsa. si s-a incheiat cu o reprezentatie a trupei Les Elephants Bizarres. Deysa DJane s-a ocupat de fundalul sonor, inainte si dupa ce trupa Les Elephants Bizarres a coborat de pe scena.

Evenimentul este sustinut de BASF, sponsor principal. Brikston, DuPont /Corian, Campari, M1.Crama Atelier sunt cei sase sponsori care au ales sa se identifice cu cei sase arhitecti. Mocheta Glamour Floorssi Delta Studio completeaza lista de sponsori.Partenerii si prietenii Instalart sunt: Uanderful, Biutiful, Fratellini, Campari, M1 Crama Atelier, ANAV Gallery, ASC Systems, Delta Studio, San Pelegrino, Glamour Floors, Ekero, Tirdei Law Office, Kaustik, Gripple, Benjamin Moore, Sano Land, Fundatia Rubin, Osiris Film, Vertigo Metal Design, Homeworks, Avantgrapho, Saiko, Twins Studio, Comodim, Sfera Plastic Design, Inox Style, iar cei ce fac cunoscut proiectul sunt: Zeppelin, Igloo, Designist, Arhitectura, Arhiforum, Arhitext, Art Clue, Art Out – Revista de arta, arhitectura, patrimoniu si restaurare, Veioza Arte, Designandlovingit, Make a Point, Molecule F, Bucharest Tips, Tataia, ELLE, Glamour, ELLE Decoration, Modernism, Senso Arte – Televiziune online, Bucharest Design Center, Bucharest Tips, Vice. Recomandat de Kiss FM .