Proiectul ”Cucerirea Capitalei prin Cultura”

Adela Zaharia, Stefan Pop, Zoltan Nagy si Alin Anca, reprezentanti ai scenelor lirice internationale, gala extraordinara de opera la Ateneul Roman

Soprana Adela Zaharia, tenorul Stefan Pop, baritonul Zoltan Nagy si Alin Anca – bas vor evolua pe 28 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Ateneul Roman, in Concertul extraordinar sustinut de Noua Orchestra Transilvana, dirijor David Crescenzi (Italia).

Concertul este organizat de Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si Fundatia Societatea de Concerte Bistrita.

Soprana Adela Zaharia si tenorul Stefan Pop sunt laureati ai Marelui Premiu „Operalia”, baritonul Zoltan Nagy este solist al Operei de Stat din Viena, iar basul Alin Anca este solist al Operei din Berlin. In program serii vor putea fi ascultate arii celebre de Verdi, Rossini, Puccini, Mozart, Donizetti si Lehar.

Concertul simfonic extraordinar face parte din proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultura, initiat de Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si Fundatia Societatea de Concerte, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale prin Programul Centenar. Proiectul a inclus trei evenimente si actiuni culturale, programate in luna decembrie a acestui an. Expozitia BN CONNECTIONS, vernisata pe 11 decembrie la Biblioteca Nationala a Romaniei (Symposium si Euphoria, parter), va fi deschisa pana pe 20 ianuarie 2019. Pe 18 decembrie 2018, la Muzeul National al Literaturii Romane a avut loc Concertul de muzica traditionala sustinut de grupuri de colindatori din localitatile Sieut, Poiana Ilvei, Sangeorz Bai si colindatori de pe Valea Tiblesului, dar si expozitia de creatie taraneasca cu zadii si ceramica. Ultimul eveniment este programat la Ateneul Roman care va gazdui Concertul Extraordinar sustinut de Noua Orchestra Transilvana, dirijata de David Crescenzi (Italia).