Programe pentru public la MNAR!

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) organizeaza in luna octombrie la o serie de vizite ghidate pentru public la sediul central si in muzeele satelit, dupa urmatorul program:

10 octombrie 2017, ora 17.00 – Muzeul Colectiilor de Arta: “Un ceas pentru arta”- in colectia Corneliu Baba, 20 octombrie 2017, ora 17.00 – Muzeul K.H. Zambaccian : “Opera sub clar de… lupa”- Corneliu Baba , “Portretul lui Krikor Zambaccian” si 28 octombrie 2017, ora 11.30 – MNAR, Salile Kretzulescu: “Un ceas pentru arta”- in expozitia “Un vis locuit/Un rêve habité”

• “Un ceas pentru arta” la Muzeul Colectiilor de Arta – o vizita cu ghidaj gratuit in colectia Corneliu Baba – marti, 10 octombrie ora 17.00

Colectia Corneliu Baba, donata statului roman in 2009 de Constanta Baba (sotia artistului), completeaza seria ansamblurilor monografice aflate in expunerea Muzeului Colectiilor de Arta. Pictura lui Corneliu Baba, axata pe civilizatia antropocentrismului, este ritmata de cateva motive, unele reluate in cicluri tematice, altele devenite adevarate obsesii, precum seria compozitiilor cu tarani si/sau ciclu „Spaime si Regi nebuni”. Lucrarile de pictura, obiectele personale si cele cateva piese de mobilier care alcatuiesc colectia ofera o imagine ampla a omului, dar mai ales a artistului Corneliu Baba.

*Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei nr. 111) este un muzeu-satelit al MNAR, deschis publicului de sambata pana miercuri, in intervalul orar 10.00 – 18.00. Bilet de intrare: 15 lei

• “Opera sub clar de… lupa” la Muzeul Zambaccian – prezentare a lucrarii “Portretul lui Krikor Zambaccian” de Corneliu Baba – vineri, 20 octombrie ora 17.00

Programul „Opera sub clar de … lupa” propune o analiza a portretului pictat de Corneliu Baba in contextul creatiei artistului si al colectiei lui Krikor H. Zambaccian. Prezentarea se va concentra asupra portretului lui Krikor H. Zambaccian, realizat in 1957, dar se vor face referiri si la celelalte doua portrete ale colectionarului, expuse in muzeu, portretul realizat de Gheorghe Petrascu si cel realizat de Massimo Campigli.

*Muzeul K. H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian 21a) este un muzeu-satelit al MNAR, deschis publicului de miercuri pana duminica, in intervalul orar 10.00 – 18.00. Bilet de intrare: 10 lei

• “Un ceas pentru arta” in expozitia “Un vis locuit/Un rêve habité”, din Salile Kretzulescu, MNAR – o vizita cu ghidaj gratuit – sambata, 28 octombrie ora 11.30.

Expozitia „Un vis locuit/Un rêve habité” are ca tema arhitectura si cuprinde lucrari de grafica realizate de sapte artisti belgieni francofoni, printre care Pol Bury, François Schuiten, Luc Van Malderen.

*Expozitie deschisa intre 29 septembrie 2017 si 28 ianuarie 2018. Bilet de intrare: 4 lei

Pentru participare se plateste doar biletul de intrare in muzeu/expozitie, fara taxa de ghidaj obisnuita si este necesara programarea prin e-mail la [email protected].
www.mnar.arts.ro

Senso Arte este partener media al Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR).