Prestigioasa orchestra americana distinsa cu un premiu Pulitzer pentru Muzica, San Francisco Symphony, anunta participarea la Festivalul in programul oficial al orchestrei pentru luna septembrie

San Francisco Symphony Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre americane din lume si prima orchestra care a facut vreodata inregistrari simfonice radio anunta participarea la editia 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie) in programul oficial al orchestrei in Europa in luna septembrie.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International George Enescu are loc intre 30 august si 20 septembrie, in Bucuresti si in alte orase in tara. Invitata in premiera in cadrul acestei editii a Festivalului Enescu, prestigioasa orchestra americana San Francisco Symphony Orchestra anunta prezenta la Festivalul Enescu in programul oficial al orchestrei in Europa in luna septembrie.

San Francisco Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Michael Tilson Thomas, va urca pe scena Salii Palatului in serile de 6 si 7 septembrie. Pe 6 septembrie solista va fi “cea mai rapida pianista din lume”, Yuja Wang, iar programul va include provocatorul Concert Nr.2 pentru in Sol Major de Bartók si impunatoarea Simfonie I de Mahler. In deschiderea concertului din 7 septembrie, San Francisco Symphony va interpreta in premiera o lucrare rara de George Enescu: “Voix de la nature“. Programul de la Bucuresti se va incheia cu Eroica de Beethoven.

In anuntul San Francisco Symphony, participarea la Festivalul Enescu este mentionata alaturi de alte evenimente de grad zero din lume precum Festivalul din Lucerna (Elvetia) sau Musikfest Berlin.

San Francisco Symphony Orchestra are in plamares un Pulitzer Prize for Music si este prima orchestra care a facut vreodata transmisii simfonice la radio, in 1926.
Aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani vin la editia din 2015 a Festivalului “George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania si cel mai puternic promotor al creatiei si valorilor marelui compozitor roman, intrat in patrimoniul mondial, George Enescu.

Programul integral al editiei
2015 a Festivalului Enescu, precum si informatii despre evolutia in timp real a
biletelor disponibile se gasesc aici.

Evenimentele din cadrul Bucurestiului Creativ, care curpinde si Piata Festivalului pot fi consultate aici si aici.