Premiile publicului la AAFF 2017

Cinema Muzeul Taranului a gazduit timp de trei seri cea de-a II-a editie a Audience Award Film Festival - AAFF 2017. Pe langa premiere, recitaluri si concerte, tema principala a festivalului organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop si realizat cu sprijinul Catena, IQOS si al Institutului Cultural Roman, a fost difuzarea filmelor care au cucerit Premiile Publicului la marile festivaluri ale lumii. Succesul acestui eveniment a fost asigurat si de faptul ca a fost o editie speciala sing-along la trei dintre cele mai apreciate musical-uri la care publicul a cantat in timpul proiectiilor: La La Land de Damien Chazelle, Once de John Carney si ”Mamma Mia!” de Phyllida Lloyd (2008, SUA).
Asadar, iata care au fost productiile appreciate in primul rand de public, difuzate la AAFF 2017: Café Society de Woody Allen (2016, SUA) – Premiul Publicului, Festivalul International de Film de la Cannes, 2016 , Insyriated de Philippe Van Leeuw (2017, Franta, Belgia) – Premiul Publicului, Festivalul de la Berlin, 2017, Tanna de Martin Butler&Bentley Dean (2015, Australia, Vanuatu), Nominalizat la Oscar (Cel mai bun film strain), Premiul Publicului – Festivalul de Film de la Venetia, A Man Called Ove de Hannes Holm (2015, Suedia, Norvegia), Nominalizat la Premiile Oscar 2017 (Cel mai bun film strain), Premiul Publicului – Edinburgh International Film Festival 2016, Cea mai buna comedie europeana – Premiile EFA,2016, 22 nominalizari si 13 de Premii Internationale, Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) de Paolo Genovese (2016, Italia), Cel mai bun scenariu – Tribeca 2016, Premiul Publicului – Haugesund, Norvegia 2016 si la Festivalul de la Vilnius 2017 si Once de Phyllida Lloyd (2008, SUA), Premiul Oscar (Cea mai buna melodie – Falling Slowly) 2008, Premiul Publicului, Sundance 2007 si Dublin, 2007, 24 Nominalizari si 15 Premii Internationale.
Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Venetia au fost la Audience Award Film Festival 2017
Insyriated si Perfetti Sconosciuti au fost proiectiile difuzate in premiera la AAFF 2017. Comedia Perfetti Sconosciuti (Complet straini) de Paolo Genovese, a fost recompensat cu Premiul Publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, iar drama Insyriated in regia lui Philippe Van Leeuw este castigatoarea Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin, 2017.
Perfetti Sconosciuti urmareste jocul periculos al unui grup de sapte prieteni vechi care decid sa isi impartaseasca mesajele, e-mailurile si apelurile primite in timpul cinei, tinand toti telefoanele pe masa. Cat de bine ne cunoastem prietenii si pe cei apropiati? – este intrebarea in jurul careia Filippo Bologna, Paolo Costella, Paolo Genovese, Paola Mammini si Rolando Ravello au scris scenariul filmului, premiat la Tribeca in 2016. Filmul ii are in rolurile principale pe Marco Giallini, Kasia Smutniak, Valerio Mastandrea, Anna Foglietta, Edoardo Leo, Alba Rohrwacher si Giuseppe Battiston.
Insyriated prezinta drama razboiului din Siria prin povestea unei mame cu trei copii si a oaspetilor acesteia ramasi blocati in casa in timpul unui asediu intr-un cartier din Damasc. Actiunea are loc intr-o singura zi, in apartamentul lui Oum Yazan, interpretata de actrita Hiam Abbass, cunoscuta pentru rolul Salmei Zidane din Lemon Tree (2008) pentru care a fost nominalizata la Premiul Academiei Europene de Film la categoria cea mai buna actrita. Captivant de la inceput pana la final – scria Deborah Young, de la Hollywood Reporter. Filmul australian Tanna, o poveste de dragoste filmata in Vanuatu, in insula cu acelasi nume din Pacificul de Sud si recompensata la Venetia (2015) cu premiul publicului si premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica. A Man Called Ove in regia lui Hannes Holm a fost desemnata cea mai buna comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) si a cucerit Premiul Publicului la Edinburgh. Rolf Lassgård il interpreteaza pe batranul tafnos Ove, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Seattle IFF si o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.
Café Society, cel mai recent film al lui Woody Allen care a inaugurat Festivalul de la Cannes din 2016 a fost proiectat in premiera absoluta in Romania in deschiderea celei de-a doua editii a festivalului Audience Award Film Festival, la Cinema Muzeul Taranului. Cu Café Society, Woody Allen evoca lumea anilor ’30 pentru a spune o poveste foarte romantica despre visele care nu mor niciodata. Plasata in 1930, povestea de dragoste dulce-amara scrisa de Woody Allen urmareste drumul parcurs de Bobby Dorfman, originar din Bronx, pana la Hollywood, unde se indragosteste, si inapoi in New York, unde este aruncat in lumea vibranta a vietii de noapte din inalta societate. In rolurile principale joaca Jesse Eisenberg, cunoscut pentru rolul lui Mark Zuckerberg in filmul The Social Network, 2010, care i-a adus si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor si Kristen Stewart, celebra protagonista din saga Twilight sau Personal Shopper al lui Olivier Assayas (Premiul pentru regie la Cannes, 2016).
Audience Award Film Festival 2017 a fost organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop si realizat cu sprijinul Catena, IQOS si al Institutului Cultural Roman.
Realizator: Oana Georgescu, Mihaela Moldoveanu
Foto: Cristina Ardelean, Sebastian Oros