Podiumuri si victorii pentru DTO Rally Team, echipa sustinuta de Catena, in Raliul Sibiului 2019

Campionatul National de Raliuri 2019 a continuat cu Raliul Sibiului, cea de-a V-a etapa, desfasurata la numai doua saptamani dupa competitia precedenta, Raliul Harghitei.

Evenimentul a avut loc pe probele speciale de asfalt din judetul Sibiu si Alba, pe un total de 15 sectiuni cronometrate si aproximativ 125 de kilometri. Cu temperaturi foarte ridicate, cu doua ”speciale” anulate, dar si cu trasee noi de concurs, competitia a fost una dificila, dar si o veritabila provocare pentru cele cinci echipaje DTO Rally Team sponsorizata de Catena.

Pilotii si copilotii au pornit insa cu entuziasm si cu dorinta de victorie in cursa sibiana, avand evolutii constante, cu timpi excelenti pe probele speciale. Victoriile la categorii pentru doua echipaje si podiumurile obtinute de celelalte au readus gruparea pitesteana pe locul secund in clasamentul general dedicat echipelor.

Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, din nou lideri in clasamentul Campionatului National de Raliuri!

Pe finalul primei zile de concurs cei doi coechipieri au avut un ritm bun si au incheiat primele trei probe speciale ale cursei pe locul secund. In cea de-a doua zi a competitiei, cel mai experimentat echipaj al DTO Rally Team a incercat sa recupereze din diferenta fata de primul loc; cu timpi foarte buni pe probele speciale si cu ritmul rapid avut la bordul Citroen-ului C3R5, Vali

Porcisteanu si Dan Dobre au urcat, din nou, pe podium, in aplauzele spectatorilor sibieni. Cu locul III obtinut in clasamentul general, echipajul a revenit in fruntea Campionatului National de Raliuri dupa cele cinci etape desfasurate in sezonul 2019. ”Cu punctele obtinute la Raliul Sibiului am devenit din nou, lideri in clasamentul general provizoriu si suntem foarte fericiti” – a declarat Valentin Porcisteanu. ”Urmeaza Raliul Iasului, o etapa de macadam unde ma simt mai bine decat pe asfalt, pentru care o sa organizam si o sesiune de teste pentru a ne face incalzirea. Sunt sigur ca nu vom mai avea surprize si vom putea fi in frunte de la inceputul cursei”.

Echipajul Bogdan si Delia Nastase a facut spectacol pe probele speciale si a punctat pentru DTO Rally Team, clasandu-se pe primul loc in cadrul clasei 11. Mai mult, cei doi au ocupat locul 8 in clasamentul general OPEN, cel care ia in considerare toate echipajele inscrise in competitie, indiferent de categorie.

Pentru echipajul Cristi Sugar – Vlad Colceriu, victoria mult dorita a venit din nou, dupa ce echipajul a reusit aceeasi performanta si la Raliul Argesului Catena, etapa de debut a sezonului. Etapa de la Sibiu a fost perfecta pentru juniorii DTO Rally Team, care au controlat cursa de pe prima proba speciala, reusind sa se impuna in clasamentul Cupei Dacia, cucerind locul I:

”Munca, pregatirea, antrenamentele, concentrarea ne-au dat in sfarsit satisfactiile meritate. Plecam acasa cu o victorie importanta, cu puncte care ne aduc din nou in lupta la varf pentru titlul Cupei Dacia 2019. Vrem sa ne aratam ritmul si valoarea la etapele urmatoare, atat pe macadam, cat si pe asfalt!” – a spus Cristi Sugar la finalul Raliului Sibiului 2019.

Dupa podiumul obtinut in cadrul clasei RC4 la Raliul Harghitei, Eugen Caragui si Robert Fus au plecat hotarati sa obtina un rezultat bun si pe probele speciale de asfalt de la Sibiu. Cu o evolutie constanta, cei doi au incheiat Raliul Sibiului pe locul III. In clasamentul general al clasei RC4 ei se mentin pe podium dupa cele cinci etape desfasurate pana in prezent in acest sezon.

Cristi Dolofan si Mihai Sandu (Peugeot 208 R5) au pornit excelent in Raliul Sibiului 2019, o cursa in care au aratat din nou ritmul rapid pe care-l pot avea pe probele speciale. Ei au adus puncte valoroase pentru DTO Rally Team in clasamentul echipelor.

De mentionat faptul ca, datorita suportului oferit de Catena, dupa aproape 10 ani de pauza, Raliul Argesului Catena, prima etapa a Campionatului National de Raliuri 2019, a revenit in circuitul motorsportului romanesc si a reprezentat o excelenta oportunitate de promovare a zonei, precum si a motorsportului din tara noastra.

Catena ii felicita pe toti membrii echipei DTO Rally Team si le ureaza succes in campionatul care mai are programate inca trei etape: Raliul Iasiului (6 – 7 septembrie), Transilvania Rally (28 – 29 septembrie) si Raliul Brasovului (18 – 19 octombrie).

CATENA sustine campionii!