Performanta! DTO Tellur Rally Team a obtinut locul al II-lea la Campionatul National de Raliuri – Dunlop 2018

Raliul Sibiului 2018 a pus punct unui sezon competitional de exceptie, in care DTO Tellur Rally Team, echipa sustinuta de CATENA, a dovedit faptul ca face parte din elita intrecerii nationale si a obtinut locul al II-lea in clasamentul general pe echipe. Rezultatele sunt deosebite, demonstrand, inca o data, devotamentul, ambitia si dorinta de performanta a membrilor, intr-o editie abordata cu o noua componenta si cu alte materiale de concurs pentru fiecare dintre echipaje. Sibiul si traseele superbe din zona au oferit nu doar ultimii kilometri competitivi din sezonul 2018, ci si un prilej pentru membrii DTO Rally Team sa ofere fanilor noi doze de spectacol, fara a neglija punctele puse in joc si obiectivele sportive de atins. Intrecerea a confirmat statutul si valoarea echipei ca a doua forta a campionatului, in primul an in aceasta formula.

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au abordat intrecerea, asa cum au si anuntat inainte de start, cu intentia de a-si pastra pozitia secunda in ierarhia absoluta, lucru pe care la final l-au si reusit. Suntem multumiti ca am incheiat sezonul pe o pozitie pe care, probabil, putini ne vedeau la inceputul anului. Si ma bucur ca fie si in contextul in care la aceasta intrecere am pus obiectivul pe primul plan, am reusit sa le oferim numerosilor nostri fani si satisfactia de a ne vedea cei mai rapizi pe Nucet 2, Dobarca 2 si pe cele doua treceri de la Paltinis (incluzand si Power Stage-ul), a declarat Vali Porcisteanu.

La Clasa 3, Cristian Dolofan si Mihai Sandu au obtinut o noua clasare pe podium si au incheiat anul pe locul al II-lea. Un rezultat demn de remarcat in contextul in care a fost obtinut la primul sezon in care au evoluat nu doar cu o noua masina, ci au facut si trecerea de la doua roti motrice la mult mai performantele si pretentioasele masini cu tractiune integrala. Suntem extrem de fericiti de faptul ca am izbutit sa ne clasam pe locul doi. Un rezultat care ne ofera doza de incredere de care avem nevoie pentru urmatorul nostru pas, caci, asa cum am anuntat deja, am parcurs primii kilometri cu Peugeot 208 R5, masina cu care urmeaza sa abordam viitorul sezon, a declarat Cristi Dolofan.

Dupa ce isi acontase la Iasi, penultima etapa a CNRD 2018 titlurile la doua roti motrice, Clasa 9 si in Cupa Suzuki, si dupa ce a debutat in WRC in Turcia, Raul Badiu s-a impus si la Sibiu in competitia monomarca. In plus, s-a clasat al doilea la Clasa 9 si pe locul III in competitia masinilor cu tractiune pe puntea fata.

Bogdan si Delia Nastase au avut parte de un abandon si apoi de o prezenta in SuperRally, dar incheie si ei sezonul 2018, ca si Cristi Dolofan, pe locul secund al clasamentului Clasei 11.

Din dorinta de a forta obtinerea titlului in competitia debutantilor, pilotul Eugen Caragui a decis ca la Sibiu sa concureze in premiera cu o masina R2, pe care o mai condusese la Sinaia si cu care va aborda viitorul sezon. La final avea sa-si vada visul implinit. Nu fara emotii insa. A abandonat din motive tehnice pe PS2, dar apoi a revenit in SuperRally si a obtinut punctele necesare pentru a deveni campion national!

Ramona Rusu a avut un final de sezon fericit, ea reusind sa urce la Sibiu pe locul 3 in clasamentul debutantilor, atat la Cupa Dacia, cat si la general, in timp ce Cristi Sugar si-a trecut in palmares titlul national la Rally 2.

CATENA felicita echipa DTO Tellur Rally Team.

CATENA sustine campionii!