PAUL GEORGESCU, campionul mondial la Ice Swimming (500 m) s-a intors acasa!

El a cucerit prima medalie din istorie pentru Romania la o astfel de competitie; a participat si la proba Regina, de 1000 de metri si s-a clasat pe un excelent loc 5 din 110 concurenti.

Va sustine joi, 21 martie 2019 o CONFERINTA de PRESA unde va vorbi despre cele doua mari performante ale inceputului de an, dar si despre proiectele sale viitoare. Cu aceasta ocazie, sportivul va dezvalui in exclusivitate un nou proiect extrem, o alta premiera pentru Romania!

Dupa ce a devenit primul roman care a inotat peste 1.5 km in apa inghetata, un record care i-a adus calificarea la C.M. de Ice Swimming (IISA 3rd, Winter Swimming World Championship) din Rusia, PAUL GEORGESCU (40 ani), a cucerit titlul de campion mondial la 500 de metri inot in ape inghetate, stilul liber

Va invitam joi, 21 martie 2019, ora 11.30 la CONFERINTA DE PRESA ocazionata de intoarcerea in tara a lui PAUL GEORGESCU, campionul mondial la inot in ape inghetate (500 m).

Evenimentul va avea loc la Hotel CROWNE PLAZA Bucharest (Bd. Poligrafiei nr. 1), sala PRIMAVERA.

Alaturi de campionul roman se vor afla membrii staff-ului sau, preparatorul Valentin Bunea, managerul sportiv, Dimcea Iulian Zamfir, reprezentanti ai Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern si patru dintre elevii-campioni ai lui Paul Georgescu: David Cernea, Campion National la Ski (11 ani), Alina Barbu, Campioana nationala la Atletism (proba 400 m, Juniori 3, 13 ani), Andreea Albu (13 ani) si Ana Nanau (12 ani), doua dintre componentele stafetei pe care Paul Georgescu o pregateste pentru traversarea Canalului Manecii.

In perioada 14 – 17 martie 2019, la cea de-a treia editie a Campionatelor Mondiale de Ice Swimming de la Murmansk, in Rusia, Romania a fost reprezentata de celebrul inotator Paul Georgescu, cel caruia, stabilirea recordului de la inceputul lunii februarie (distanta: 1 Mila (1609 m / 1,609 km), 64 de bazine, temperatura apei: 3,2 grade Celsius, timp: 22:44:19) i-a adus calificarea la binecunoscuta competitie. Dupa acest eveniment, Comitetul International Olimpic va decide introducerea aceastei discipline in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna

410 inotatori din intreaga lume au fost acceptati de organizatori sa participe la cea de-a treia editie a Campionatului Mondial de Inot in Ape Inghetate de la Murmask, Rusia.

PAUL GEORGESCU a concurat in cadrul probei de 500 de metri, stilul liber, sportivul roman inotand si castigand cea mai puternica serie la care au luat startul 54 de sportivi. Apa a avut temperatura de 0 grade Celsius la ora start-ului, 11.23, ora Romaniei. Paul a condus cursa de la un capal la celalalat, impunand un ritm infernal pentru adversari si a terminat-o in 6 minute, 7 secunde si 22 de sutimi, devenind astfel campion mondial si aducand prima medalie din istorie pentru Romania la o astfel de competitie. Pe podium s-au clasat Colin Hill (6:47:83, Marea Britanie) si Stefan Runge (6:47:84, Germania).

Romanul a participat si la proba Regina, de 1000 de metri, unde au fost inscrisi 110 concurenti si s-a clasat pe un excelent loc 5.

Pentru Paul Georgescu (40 de ani), acesta a fost doar inceputul unui an competitional ce se anunta unul cu foarte multe provocar si pe care, parte dintre ele le va dezvalui cu ocazia Conferintei de Presa. In 2019, campionul are programate cateva curse – eveniment, veritabile incercari pe care le va depasi cu siguranta:

• 9 – 21 aprilie 2019 – Molokai Channel, Hawaii – 42 km
• 9 – 16 august 2019 – North Channel
• 29 august – 5 septembrie 2019 – prima stafeta romaneasca care va traversa Canalul Manecii

Povestea recordului lui PAUL GEORGESCU si a unei premiere pentru Romania…

Ziua de sambata, 2 februarie 2019 va ramane cu siguranta in memoria tuturor romanilor si nu numai! Celebrul inotator PAUL GEORGESCU, supranumit si ”Regele Maratoanelor Acvatice” a devenit primul roman care a parcurs distanta de 1 mila (1609 metri) in apa inghetata (3,2 grade Celsius) inotata de un sportiv roman! ”Paul Georgescu este primul roman din istorie care a inotat o mila in apa inghetata! Si cel de-al 253-lea sportiv din lume care a realizat o astfel de performanta!” – a declarat atunci Ger Kennedy, observator IISA, prezent la Bucuresti. Pentru ca aceasta cursa sa fie omologata, apa din bazin trebuia sa aiba temperatura cuprinsa intre 0–50C, iar Paul sa inoate doar in slip, fara costum de protectie. Regulamentul omologarii recordului mai impune si faptul ca nu sunt permise intoarcerile pe sub apa la capetele bazinului sau ca inotatorul nu are voie sa ramana in totalitate sub apa mai mult de 5 metri dupa ce impinge in marginea piscinei…

Observator a fost Ger Kennedy, The International Ice Swimming Association (IISA). La finalul cursei acesta a declarat: ”Paul it’s the Best! El este primul roman din istorie care a inotat o mila in apa inghetata! Si cel de-al 253-lea sportiv din lume care a realizat o astfel de performanta! A avut si un timp foarte bun!” . Supranumit si Dr.Ice, irlandezul este unul dintre cei mai apreciati inotatori in ape libere din lume si cel mai cunoscut ice-swimmer la nivel mondial, dar si cel de-al treilea inotator din lume care a incheiat 5 curse ”Ice Mile”, fara costum de protectie, intr-o apa cu temperatura sub 50C. Tot el a inotat ”Zero Ice Mile” Intr-o apa cu o temperatura de sub un grad, testul suprem pentru ice swimmeri. Pe 5 martie 2016 a inotat in raul Lena, in Siberia, 52 de metri pe sub gheata doar in slip. Temperatura apei masurata sub gheata a fost de -1 grad Celsius, iar cea a aerului – 14 grade Celsius. Director de inot in cadrul Ironman Dublin 70.3, Ger Kennedy a fost nominalizat in 2016 la titlul de World Open Swimming Man of the Year. O alta experienta extrema pe care a realizat-o a fost de a inota timp de 24 de ore intr-o apa cu o temperatura sub 10 grade, parcurgand cate o mila la fiecare 60 de minute. ”Mi-am dorit foarte mult sa fac cursa si sa obtin aceasta performanta in Romania, la mine acasa, desi acest record putea fi omologat oriunde in lume” – a declarat Paul Georgescu la conferinta de presa. ”Multumesc in primul rand antrenorului meu, Matei Giurcaneanu, alaturi de care am pornit la acest drum inca din 2015 si multumesc lui Vali Bunea, cel care, prin metoda care poarta numele olandezului Wim Hof, a reusit sa ma faca sa ma pot concetra inainte du cursa si recupera imediat dupa, momente extrem de importante pentru o asemenea perfomanta. Multumesc familiei, elevilor mei care m-au sustinut si incurajat, mi-au dat energie si care s-au semnat, ca de fiecare data pe brate si pe corp si ii multumesc lui Ger Kennedy pentru faptul ca a venit special in Romania sa imi valideze acest record”. Paul s-a pregatit intens inca din toamna anului trecut pentru acesta proba extrema. A inceput cu cate 3 sedinte de criosauna pe saptamana, apoi, dupa ce vremea s-a racit a inotat in lacul Paltinu (apa avea aprox. 8 grade Celsius), aflat in apropiere de Bucuresti. Din decembrie s-a antrenat sustinut in piscina exterioara, plina cu gheata, a clubului Daimon. ”Pentru a rezista la o astfel de provocare, am apelat la metoda Wim Hof cu instructorul Valentin Bunea” – a spus Paul Georgescu, detinator al titlului Triple Crown of Open Water Swimming. ”Asa am reusit sa ma concentrez mai bine, astfel incat sa nu ajung la hipotermie si sa ma refac rapid dupa fiecare antrenament. De exemplu, sunt metode si exercitii specifice care au rolul de a mpri pH-ul sangelui si au ca scop sa impinga sangele catre extremitati”

Despre PAUL GEORGESCU

Este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) si detinator al titlului ”Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km si Manhattan Island, SUA – 48,5 km), iar visul sau cel mare este sa incheie pana in 2020 proiectul ”Ocean’s Seven”, echivalentul ”Seven Summits” al alpinistilor care au reusit sa sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii. ”Acest proiect se intinde pe patru ani” – a declarat Paul Georgescu. ”In 2018 am inotat Catalina Channel din Statele Unite, dupa care am participat la cursa insulei Manhattan, careia i se mai spune si cursa celor 20 de poduri. Cu cele doua reusite, plus Canalul Manecii am primit distinctia Triple Crown, una dintre cele mai importante dedicate inotului in ape deschise pe care numai 154 de inotatori din lume o detin”.
Doar 7 sportivi din lume (Stephen Redmond – Irlanda, Anna Carin Nordin – Suedia, Michelle Macy si Darren Miller – SUA, Adam Walker – Marea Britanie, Kimberly Chambers – Noua Zeeleanda si Antonio Arguelles – Mexic) au reusit sa parcuga inot pana acum toate cele 7 maratoane acvatice: Canalul Manecii – English Channel (Franta – Anglia, 34 km), Stramtoarea Gibraltar (Spania – Maroc, 30 km), Molokai Channel (Hawaii, 42 km), Catalina Channel (Los Angeles, SUA, 35 km), Stramtoarea Tsugaru (Japonia, intre insulele Honshu si Hokkaido, 20 km), Stramtoarea Cook (Noua Zeelanda, 22 km) si North Channel – intre Scotia si Irlanda.

Fost campion national la polo, acum profesor de educatie fizica si sport la International British School of Bucharest, Paul Georgescu a reusit pe 14 septembrie 2016 sa realizeze o performanta unica: a devenit cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren, el inregistrand pe distanta de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanta dintre tarmul englez si cel francez masoara aproximativ 34 km, dar, din cauza curentilor, Paul a trebuit sa inoate 54 km. Tot curentii foarte puternici l-au oprit din tentativa sa de a traversa Canalul Manecii, in luna iulie. De data aceasta, Paul Georgescu a reusit nu doar sa doboare recordul romanesc (14h32′) din 2015, dar si sa realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanta de 54 km. Antrenorul sau este Matei Giurcaneanu. ”Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done!” – nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost insotit de ambarcatiunea condusa de pilotii Stuart Gleeson si Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts. Inotatorul roman a castigat si cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si ”Regina” competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii de la categoria ”fara costum de neopren”, cu mentiunea ca apa Lacului Zurich, chiar si vara este foarte rece. La concurs au participat 91 de inotatori din 17 tari. Paul Georgescu a fost unul dintre cei 15 concurenti care au participat solo la maratonul de inot al lacului Zürich, parcurgand cei 26,4km in 7h11′, performanta ce l-a clasat pe locul I. A fost urmat de englezul Alexander Begg (7h39′) si de italianul Andrea Marcato (7h43′). ”30th Sri Chinmoy Marathon Swim Lake Zurich – 26 km: Paul Georgescu from Bukarest, Rumania wins international long distance swimming competition in Switzerland” – a fost titlul comunicatului de presa emis de organizatori. Un podium la aceasta cursa, alaturi de finala Oceanman-ul din Spania, a fost principalul obiectiv al sezonului competitional 2017. Inclusa in Top 100 Open Water Swims (cele mai competitive, populare si dificile concursuri de inot in ape deschis), Sri Chinmoy Marathon Team, are numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007) si este considerata drept o cursa de Self Transcendence, iar din 1997 a fost certificata ca fiind cea mai lunga cursa din lume.

PAUL GEORGESCU, romanul care a traversat Canalul Manecii intr-un timp record

Fost campion national la polo, acum profesor de educatie fizica si sport la International British School of Bucharest, Paul Georgescu a reusit pe 14 septembrie 2016 sa realizeze o performanta unica: a devenit cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren, el inregistrand pe distanta de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanta dintre tarmul englez si cel francez masoara aproximativ 34 km, dar, din cauza curentilor, Paul a trebuit sa inoate 54 km. Tot curentii foarte puternici l-au oprit din tentativa sa de a traversa Canalul Manecii, in luna iulie. De data aceasta, Paul Georgescu a reusit nu doar sa doboare recordul romanesc (14h32′) din 2015, dar si sa realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanta de 54 km. Antrenorul sau este Matei Giurcaneanu. ”Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done!” – nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost insotit de ambarcatiunea condusa de pilotii Stuart Gleeson si Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts.

PAUL GEORGESCU – fenomenul de la Zurich

Inotatorul roman a castigat si cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si ”Regina” competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii de la categoria ”fara costum de neopren”, cu mentiunea ca apa Lacului Zurich, chiar si vara este foarte rece. La concurs au participat 91 de inotatori din 17 tari. Paul Georgescu a fost unul dintre cei 15 concurenti care au participat solo la maratonul de inot al lacului Zürich, parcurgand cei 26,4km in 7h11′, performanta ce l-a clasat pe locul I. A fost urmat de englezul Alexander Begg (7h39′) si de italianul Andrea Marcato (7h43′). ”30th Sri Chinmoy Marathon Swim Lake Zurich – 26 km: Paul Georgescu from Bukarest, Rumania wins international long distance swimming competition in Switzerland” – a fost titlul comunicatului de presa emis de organizatori. Un podium la aceasta cursa, alaturi de finala Oceanman-ul din Spania, a fost principalul obiectiv al sezonului competitional 2017. Inclusa in Top 100 Open Water Swims (cele mai competitive, populare si dificile concursuri de inot in ape deschis), Sri Chinmoy Marathon Team, are numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007) si este considerata drept o cursa de Self Transcendence, iar din 1997 a fost certificata ca fiind cea mai lunga cursa din lume.

CATENA sustine campionii!

CATENA RACING TEAM este sponsor al sportivului Paul Georgescu.