PARADA CELOR MAI SPECTACULOASE PERSONAJE

Duminica, 14 iunie 2015, ora 11.00, Soseaua Kiseleff

Pe locuri, fiti gata, pornim intr-o plimbare cat o sarbatoare! Parada celor mai spectaculoase personaje, organizata de Teatrul Ion Creanga in cadrul Festivalului interactiv „Amintiri din Copilarie”, incepe cu zambete de duminica, baloane de sapun si curcubeie. Printi galanti si uluitoare craiese vrajite vor cobori de pe scena si vor calatori alaturi de trupe ale teatrelor si ale companiilor independente de teatru, cluburi pentru copii, membri ai gradinitelor si ai organizatiilor nonguvernamentale.

Parada va pleca de la intersectia cu Strada Docentilor spre Piata Victoriei si va fi insotita de Patrula Calare a Municipiului Bucuresti. Oameni inalti, pe picioroange, dragoni si balerine gratioase se vor intalni cu ducese si marchizi, circari ghidusi vor jongla cu obiecte mari si mici si toata lumea va imparti voie buna. Veti putea admira superbe masini de epoca si trasura trasa de ponei – mijloacele de transport preferate de personajele de poveste, atunci cand nu zboara. Muzica va fi cu totul neconventionala: Groove Onkels (Germania) vor tine ritmul batand in pubele, iar Clown Band (Italia) isi vor condimenta numarul cu farse si jocuri. La standul de pictura pe fata, toti copiii se vor putea transforma in supereroi si printese, pentru a intra in familia celor mai spectaculoase personaje.

La finalul paradei, publicul va putea cunoaste grupurile participante, asistand la atelierele si la demonstratiile gratuite pe care acestea le vor sustine in Parcul Kiseleff. Pustii curajosi vor putea incerca skateboard-urile si rampele din alveola Soselei Kiseleff, si vor putea urmari demonstratia de kata si proba de kumite. Unul dintre cele mai asteptate momente este demonstratia Serviciului de Politie Canina din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti: saritura prin foc, detectarea substantelor ilegale sau capturarea infractorului sunt floare la ureche pentru cainii politisti. Muzica si dansul popular romanesc vor fi prezente pe Scena „Castelul cu Amintiri”, iar prietenii pasionati de arta spectacolului pot admira, pe aceeasi scena, demonstratia de balet sau pot invata cum pot deveni ei insisi acrobati sau actori.

Participa, alaturi de Teatrul Ion Creanga: Teatrul Excelsior, Opera Comica pentru Copii, Groove Onkels (Germania), Clown Band (Italia), UNATC „I. L. Caragiale”, „Fluturi si oameni”, Lumea lui Momo, Casa de Balet, Salvati Copiii Romania, A.C.T.O.R – Asociatia culturala pentru Teatru si Origami din Romania, Clubul Sportiv Akura, Clubul Copiilor Sector 6, Grupul folcloric pentru copii „Mladitele ilfovene” Clinceni – Ilfov, Gradinita Bambi Step by Step, Scoala de circ Funny Circus, „Invata din mers”.

PROGRAM / DUMINICA, 14 IUNIE

11.00 – 12.00, Sos. Kiseleff, de la Strada Docentilor spre Piata Victoriei
Parada celor mai spectaculoase personaje
12.00 – 13.30, Parcul Kiseleff, Alveola – Sos. Kiseleff
• Atelier de origami, muzica si dans – A.C.T.O.R
• Atelier de teatru – Dino Piccolino
• Atelier de mandale florale – Lumea lui MOMO
• Workshop momente artistice de teatru – Clubul Copiilor Sector 6
• Demonstratie lectie de balet – Casa de Balet
• Demonstratie cu skate-uri – Invata din mers – Scoala de skate Eroilor Mafia
• Demonstratii de Kata, tehnici de baza si probe de Kumite – Club Sportiv Akura
• Moment folcloric (vocal si coregrafic) sustinut de Grupul folcloric pentru copii „Mladite ilfovene” Clinceni – Ilfov si Trupa de dans Pasitos
12.00 – 14.00, Alei – „Vacanta in siguranta”, o activitate derulata de Inspectoratul General al Politiei Romane
12.00 – 15.00, Spatiul de joaca – Activitate sportiva cu jonglerii: Scoala de circ Funny Circus;
13.00 – 14.00, Peluza de langa scena – Demonstratie cu cainii politisti ai Serviciului de Politie Canina din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti
17.00 – 17.30, Alei – Aventurile dintisorului buclucas – Medlife

Mai multe detalii despre parada si despre Festivalul interactiv „Amintiri din Copilarie” sunt disponibile pe www.amintirifest.ro.

Accesul la evenimente este liber.