Opera Comica pentru Copii ii invita pe cei mici la „Noaptea Vrajitoarelor”

Pe 27 si 28 octombrie, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), ii invita pe cei mici la „Noaptea Vrajitoarelor”, o serie de spectacole itinerante in care copiii vor face cunostinta cu vrajitoarele si cu alte personaje negative din povestile OCC. In Salonul Mozart, publicul tanar este asteptat la „Peregrinatio”, prima dintr-o serie de trei intalniri cu grupul de muzica medievala si traditionala Truverii. Opera Comica pentru Copii introduce noi spectacole in programul lunii actuale, majoritatea destinate unitatilor de invatamant, ajungand astfel la un total de 90 de reprezentatii doar in octombrie. Jucata doar pe parcursul a doua zile, seria spectacolelor „Noaptea Vrajitoarelor” este prilejul unei intalniri unice cu personajele negative din povestile Operei Comice pentru Copii. Pe 27 si 28 octombrie, incepand cu ora 19:00 si pana la miezul noptii, la fiecare sfert de ora, micii si marii spectatori vor avea ocazia sa faca un tur complex in spatele cortinei, de aproximativ 45 de minute fiecare, presarat cu o multime de surprize si momente artistice sustinute de talentatii artisti ai Operei Comice - solisti vocali, balerini, actori si muzicieni.
Asadar, pe 28 si 29 octombrie, copiii sunt invitati la un prim spectacol dintr-o serie de trei intalniri muzicale pregatite de OCC impreuna cu grupul medieval Truverii. „Peregrinatio” este o calatorie muzicala in timp si in spatiu, cu povesti ce recreeaza atmosfera comediantilor si a trubadurilor ambulanti de alta data. Cantece din secolele XIII-XVIII, culese din Spania, Franta, Italia, Suedia, Ungaria si Romania, aduc in fata micilor spectatori muzica si poezia truverilor medievali, trecand prin arta comediantilor Renasterii, pana la vechile traditii ale „paizanilor”. Urmatoarele premiere cu trupa Truverii vor avea loc pe 18 si 19 noiembrie – „Omule! Pomule!” – si pe 16 si 17 decembrie – „Cantus Hibernus”, in Salonul Mozart.
„Ceea ce fac Truverii este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale europene, adresandu-se tuturor oamenilor, de la copil la batran, indiferent de nationalitate sau conditii sociale. De fiecare data la concertele Truverilor, copiii au fost in primele randuri si s-au bucurat sa descopere ritmuri si povesti ce candva au fost adevarate, instrumente necunoscute si dansuri care le fac imaginatia sa zburde”, spune Mihai Serghei Todor, interpret si fondator al grupului.
In luna octombrie, Opera Comica pentru Copii introduce noi spectacole in program, majoritatea destinate copiilor de la unitatile de invatamant. Opera „Hänsel si Gretel” va avea doua reprezentatii in plus la acest sfarsit de saptamana, iar basmul simfonic „Petrica si Lupul” va putea fi urmarit in sase reprezentatii suplimentare pana la finalul lunii octombrie. Baletul „Mirandolina”, a carui premiera va avea loc pe 21 si 22 octombrie, va avea inca 6 reprezentatii suplimentare, pe langa cele 8 programate initial. Impreuna cu spectacolele prezentate de Opera Comica pentru Copii pe scenele din Giurgiu, Buftea si Otopeni la inceputul acestei luni, numarul total al reprezentatiilor OCC din luna octombrie ajunge astfel la 90, apropiindu-se de recordul de 103 reprezentatii, stabilit in luna martie a acestui an.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentatii, dintre care 19 premiere.