SENSO, galerie cu vanzare

La inceputul lunii decembrie 2014 s-a deschis Galeria SENSO de Arta Contemporana cu vanzare, in spatiul generos de pe Bulevardul Unirii nr. 15 din Bucuresti. Este un loc cu o atmosfera speciala, de unde iubitorii de arta pot achizitiona opere ale unora dintre artistii romani contemporani.

Artisti romani contemporani la Galeria Senso

Nascuta dintr-o initiativa particulara, Galeria de Arta Senso isi propune sa aduca in circuitul de valori numele si opera unor artisti plastici romani si de a pune in circulatie operele acestora. Arta trebuie sa circule, sa fie cunoscuta, apreciata si cotata pentru a deveni la randul ei valoare locala sau europeana.
Pe simezele galeriei sunt expuse lucrari de pictura, sculptura, grafica si arta decorativa, avand astfel satisfactia de a putea sa deschidem poarta spre confruntarea cu publicul, cu presa si cu piata de arta a acestor artisti. Sunt artisti romani contemporani deja consacrati si care au o anumita notorietate, precum si artisti tineri care vor avea un loc aparte in politica Galeriei de Arta Senso, fiind constienti in acelasi timp de faptul ca numai o parte dintre ei pot rezista in timp pe piata de arta.

Deschiderea Galeria Senso cu vanzare

Pentru a se putea structura si stabiliza, piata de arta actuala inca mai are nevoie de timp. Prin dechiderea galeriei cu vanzare Senso, dorim sa participam la accelearea acestui proces de durata. In general pentru a deveni o galerie de arta stabila, iti trebuie foarte multa rabdare, ai nevoie de timp, de aproximativ doi – trei ani, timp in care se poate forma o clientela stabila care sa iti poata asigura continuitate.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras