O farmacista de la CATENA a cucerit muntele Kilimanjaro

Farmacist diriginte la CATENA Suceava, Ioana Alexandra Hriscu Poienaru, membra a CATENA RACING TEAM (presedinte dr. farm. Radu George) inca de la infiintare, din 2014, a reusit performanta de a ajunge pe Uhuru Peak (5895 m), cel mai inalt varf din masivul Kilimanjaro, Africa.

„Am explodat pur si simplu de fericire, atunci cand m-am vazut pe varf, la capatul expeditiei (…)… Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie si de mandrie ca am reusit sa rezist si sa ajung pana pe acoperisul Africii!”, a declarat emotionata Ioana Alexandra.

Farmacista Catena a cucerit mai multe medalii la diferite competitii sportive pentru culorile CATENA RACING TEAM. A concurat la MTB (mountain bike), dar si la probe de alergare, si a fost capitan al echipei de handbal, filiala Catena Iasi. „Pot spune ca am prins drag de activitatile sportive pe care clubul le desfasoara an de an si felicit pe aceia carora le-a venit ideea infiintarii lui. Sunt mandra ca fac parte din cel mai mare si laureat club sportiv al unei companii si ca reprezint cu mandrie atat clubul, cat si CATENA”, a declarat aceasta.
De la Tour du Mont Blanc pe Kilimanjaro….
Ideea escaladarii muntelui Kilimanjaro a luat nastere in urma cu un an, cand impreuna cu aproape aceiasi membri ai echipei, Ioan Alexandra a participat la Tour du Mont Blanc.

„La finalul celor 170 km parcursi in jurul Mont Blancului, parca ne parea rau ca se termina o astfel de vacanta, asa ca ne-am propus sa mergem pe Kilimanjaro. In 3 luni de zile ne-am hotarat! Intamplarea a facut ca in urma unei accidentari la sport, sa trebuiasca sa fiu operata in martie de ruptura de menisc la genunchiul stang. Nu m-am descurajat, mi-am pastrat optimismul si mi-am zis ca voi face tot ce-mi sta in putinta ca sa ma refac si sa pot urca acei 5895 m! Totul devenise o provocare si mai mare pentru mine… Am reusit ca in 5 luni sa combin sedintele de kinetoterapie si mai apoi antrenamentele la sala, cu ture pe traseele montane din zona. Mai aveam de trecut o provocare: raul de altitudine… Ma intrebam mereu – oare voi fi afectata, cum va fi, ce va fi? Voi putea ajunge pana pe varf? Si iata ca am aterizat in Tanzania…”, isi aminteste farmacista.

De acolo, Ioana, alaturi de ceilalti membri ai echipei, a pornit spre marea aventura de pe Machame Gate (1800 m). Traseul in sine a durat 6 zile, dintre care 4 pentru urcare (dificil nu e neaparat traseul in sine, ci procesul de aclimatizare) si 2 pentru coborare. S-a dormit in corturi, fiind singura optiune pe aceasta ruta.

Temerarii au avut alaturi 2 ghizi, un bucatar si 16 porteri care au ajutat ca visul sa devina realitate. S-a mers 7 ore pe traseu, era din ce in ce mai frig si se simtea oboseala din cauza lipsei de oxigen. Urcarea a inceput la miezul noptii, rememoreaza Ioana: „Toti aveam emotii, eram nerabdatori si abia asteptam sa treaca cele 7 ore pana pe varf. Urcarea a fost extenuanta, cu ceva dureri de cap – la propriu, a fost si frig, dar rasaritul ne-a prins pe toti cu zambetul pe buze, la Stella Point (5739 m). Am prins puteri si ne-am grabit sa ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scaldat de soare stralucitor. In jur se vedeau doar norii, si aceia undeva departe… Sunt mandra ca am fluturat acolo steagul CATENA RACING TEAM si ca am trait o experienta fabuloasa care mi-a marcat viata!”.

Aici puteti urmari filmul escaladarii varfului Uhuru Peak din Kilimanjaro al echipei din care a facut parte si Ioana Hriscu Poienaru, farmacista CATENA si membra a CATENA RACING TEAM:

https://www.youtube.com/watch?v=v7ERTNVqgPk.