Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia de Bucuresti

In data de 20 septembrie 2014 de Ziua patrimoniului european, Asociatia Atelierul de Creatie te invita la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs - editia a III-a, in trei spatii de consum de cultura, toate aflate in Bucuresti pe B-dul Dacia, nr. 77: Institutul Cultural Francez, Bistro Chez Elvire si Cinema Elvira Popescu.

In cadrul evenimentului vor fi expuse peste 170 de produse unicat made in Ro, realizate de peste 30 de creatori si designeri romani, impartiti in patru categorii: design de produs, fashion & accesorii, bijuterie de autor si simbioza etno-contemporan. Am pregatit si un spatiu special cu produse de autor dedicate copiilor.

Intrarea in cadrul evenimentului este libera si te asteptam sa rasfoiesti brosura evenimentului in spatiul cochet al Institutului Cultural Francez & Chez Elvire, sa fii incantat dupa miezul noptii de melodiile jazzy ale Vioricai Pintilie si ale lui Jimmy Cserkész la Cinema Elvira Popescu, sa traiesti fiecare moment al concertului celor de la Abator Industries, organizat tot la Cinema Elvira Popescu si sa interactionezi cu toti designerii prezenti. Noi credem ca un eveniment de asemenea anvengura nu putea sa nu imbine creatorii, designerii de produs, artistii plastici, si muzicienii din Romania. Asftel, Eglantina Becheru te asteapta la un happening in dulcele stil al artistei cu sange verde in spatiul Bistro Chez Elvire, iar de la ora 19.00 Judy Florescu va destinde atmosfera cu melodii live.

Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage este invitata in cadrul evenimentului pentru a realiza un workshop special pentru vizitatori si de a prezenta creatiile absolventilor sai.

Am invitat mai mult de 5 bloggeri sa prezinte in timp real evenimentul asa ca urmareste-le activatatea online. Foloseste hastagul #blanchenuit pentru a fi la curent cu toate informatiile asupra evenimentului.

Vor expune designerii: Lana, DecoBox, Wood be nice, Oana Stoica Ceramics,Wolf25, Istoriato, Etno Ware, Trăistuţa cu zale, Second Skin Clothing, Alina Constantin Ceramics, Woodish, Eyecandy Monsters, Vasile Mito, AB Contemporary Jewellery, Sapte Pisici, Christine on the Clouds, Alexandru Burlacu, Art3lier, Deliciu Mic, Silva Artis, !UZ3 Unca Studio, Atelier François, Refix, RIZI Design, Create your own shoes, Roua de Argint, Bogdan Deliu, Lachatterie, Ioana Streza si absolventii Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/542041819230412/

Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este valorizarea produselor de autor si create de designeri de produs din Romania prin realizarea evenimentelor de nisa la nivel naţional.

Realizam o selectie riguroasa a participantilor, cu standarde inalte de creativitate si calitate. Construim astfel in linii mari comunitatea acestor designeri si creatori de produse unicat la nivel national. Dorim constructia transparenta si obiectiva a unei comunitati viabile la nivel national a creatorilor si designerilor de produs, punand accentul pe debut, calitate, incurajarea interventiei culturale si importanta simbiozei traditie-contemporan.

Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Administratia Fondului Cultural National se va desfasura in lunile septembrie-octombrie in trei orase din Romania: Bucureşti (20 septembrie), Iasi la Teatrul Fix (11 octombrie) si Cluj – Napoca la Centrul de Cultura Urbana Casino (25 octombrie). Pentru editiile din Iasi si Cluj-Napoca asteptam in continuare inscrieri ale participantilor pe www.revista-atelierul.ro.

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, in anii 2012 si 2013 a fost finalist la Gala Societatii Civile, sectiunea Arta si cultura. De asemenea, voluntarii sai au fost nominalizati din 2012 la Gala Nationala a Voluntarilor, sectiunea Arta si Cultura.

Despre Asociatia Atelierul de Creatie:
Asociatia Atelierul de Creatie a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si promova in mod constant valorile contemporane culturale romanesti cu implicatii directe in industria creativa a designului de produs. Ne implicam din 2011 in promovarea educatiei culturale prin evenimentele organizate in diferite orase din Romania, protejarea si valorificarea culturii traditionale romanesti in contemporaneitate si din 2014 incurajam mobilitatea culturala prin intermediul evenimentelor de profil din strainatate la care am participat in calitate de reprezentanti media: Targul international de produse de autor Frankfurt Messe, London Fashion Week, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design 2014, Munchen.

Din 2010, inainte de a avea un statut juridic am creat proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicata artizanilor si designerilor de produs din Romania. Avem peste 50 de voluntari in cadrul asociatiei, am realizat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs in diferite orase din Romania si suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. In patru ani am publicat peste 10 revista in format online si suntem co-organizatorii targului de produse LaBazar al festivalului Femei pe Matasari.