Negru Auriu

Scena politica contemporana rezida sub amprenta geopoliticii petrolului, ce se regaseste frecvent in agenda guvernelor si se manifesta intr-o multitudine de forme, fiind dominate clar de componenta militara.

Avand un efectiv impresionant de 300 000 de militari in 1989, armata romana era folosita, gratis, de catre statul comunist, ca forta de munca la culesul porumbului, sfeclei si cartofilor. Tot la muncile campului erau scosi si elevii, studentii si profesorii, dar pe campuri separate. Deprofesionalizata, armata devenea un instrument al comunitatii pus in slujba partidului, care, laolalta cu muncitorii, taranii si intelectualii, lucra cu spor la dezvoltarea tarii. Disponibilizarile masive si restructurarile au facut ca acum, in 2014, armata romana sa aiba un efectiv de 80 000 de militari, dintre care, in Afganistan, aproximativ 2000. Scena politicǎ contemporana poarta amprenta geopoliticii petrolului, ce se regaseste, frecvent, in agenda guvernelor si se manifesta intr-o multitudine de forme, dominata clar de componenta militara. In 12 ani (2002-2014), de cand trupele romane sunt prezente in Afganistan, 23 de soldati romani si-au pierdut viata acolo. Expozitia Negru Auriu este dedicata lor.

In parteneriat cu Liliac Pop Up Store si Crama Liliac, Negru auriu a artistului Radu Mocanu este un proiect produs in cadrul evenimentului ART ON DISPLAY a carui prima editie are loc in Bucuresti in perioada 16 – 26 Octombrie 2014, finantat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB prin programul cultural Bucuresti 555. Prin punerea la dispozitie a spatiului inedit din Pop Up Store-ul aflat in Bdul. Magheru, Crama Liliac sustine si incurajeaza artistii din Romania.

EXPOZITIE DESCHISA PUBLICULUI IN PERIOADA 18 OCT. – 13 NOV. 2014
PROGRAM DE VIZITARE: JOI – DUMINICA 11h00 -19h00