Mircea Cantor / Actul II

Joi 10 octombrie 2013, ora 18.30 MNAC va invita la un eveniment special in prezenta artistului, pentru a marca schimbarea partiala a lucrarilor din expozitia Mircea Cantor - Q.E.D.

In acesta a doua perioada a expozitiei de la MNAC, Mircea Cantor va prezenta publicului alaturi de noile filme anuntate in aceasta primavara, o serie de lucrari importante (unele in premiera), pentru a oferi o imagine cit mai cuprinzatoare asupra complexitatii demersului sau artistic. Printre acestea amintim filmele Tracking Happiness, The leash of the dog that was longer then his life si Zooooooom. De asemenea, seria de desene EASY, sculptura/interventia in situ in fata MNAC: Second step, lucrarea Airplanes and angels, covorul zburator intr-o noua versiune, precum si instalatia de mari dimensiuni Fishing Flies cu care a castigat in 2011 Premiul Marcel Duchamp la Paris.

Ioan Opris, cantorul din Maramures va „rosti” cu aceasta ocazie Versul lemnului, compus la cererea lui Mircea Cantor, pe muzica de inmormantare pentru a povesti langa lucrarea Prag resemnat drumul lemnului din padure pana la disparitie/putrezire, iar Oanea Vasile, invitatul lunii octombrie in Camera de oaspeti va expune o selectie ampla de fotografii ce documenteaza peste 30 de ani de evenimente existentiale ale comunitatii din satul sau maramuresan.