Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta al Romaniei, impreuna cu Centrul Gemologic Roman organizeaza o serie de prezentari dedicate bijuteriilor si pietrelor pretioase. Evenimentul va avea loc sambata, 30 iunie, la ora 11.00, in Sala Auditorium a MNAR si are loc in cadrul expozitiei Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei.

Programul consta intr-o suita de trei conferinte si un workshop in care membrii Centrului Gemologic Roman ne vor face demonstratii despre cum se identifica rocile si pietrele pretioase. De altfel, CGR prezinta in expozitie o serie de unelte de bijutier, o trusa de gemolog de la inceputul sec. XX si doua documente de breasla pentru practicarea meseriei de bijutier, de la 1847. Centrul Gemologic Roman, cu sediul la Timisoara este singurul organism din Romania acreditat pentru expertiza pietrelor pretioase si pentru scolarizarea in meseria de gemolog.
Iata programul conferintei:
„Istoria si evolutia diamantelor. Pietre naturale/ diamante in bijuteriile romanesti. Importanta gemologiei pe plan mondial vs Romania” – Dan Giurgiu, presedinte CGR
„Bijuteriile romanesti in prima jumatate a sec. XX. Bijutieri romani cunoscuti ” – Catalina Rosca, gemolog, Marea Britanie
„Pietrele pretioase si indicatiile lor terapeutice ” – Elena Angheloiu
Workshop: identificarea unor pietre pretioase ale participantilor la conferinta.

Expozitia ”Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii” din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei va putea fi vizitata in perioada 29 iunie – 30 septembrie 2018. Aceasta reuneste circa 100 de piese reprezentative – in principal inele, dar si sigilii, cercei, bratari – decorate cu geme-intalii, camee si pietre pretioase din diferite epoci istorice, piese care nu au mai fost expuse pana acum. In cadrul aceleasi expozitii vor urma o serie de evenimente, dintre care amintim: doua ghidaje sustinute de Carmen Tanasoiu, curator al expozitiei, un workshop cu bijutiera Andreia Popescu de la Scoala de bijuterie contemporana Assamblage si o conferinta de prezentare sustinuta de arhitectul Andrei Multescu, autorul scenografiei expozitiei.

Participarea este gratuita.
Accesul la conferinta se face prin strada Stirbei Voda nr.1-3

Senso Arte este Partener Media al MNAR.