Lucia Trifan – expozitie de pictura si ceramica la Galeria Romana

Galeria Romana gazduieste marti, 17 octombrie, ora 19.00 vernisajul expozitiei de pictura si ceramica a artistei Lucia Trifan.
Lucia Trifan s-a nascut in Romania, in 1949, in judetul Vrancea, si a absolvit Scoala de Arte Plastice din Brasov, cu diploma in sculptura si ceramica. A sosit in Insula Saint Martin, din Caraibe, in 1984, si a devenit rezidenta permanenta. A avut numeroase expozitii personale si de grup la Paris, Amsterdam, New York, Venezuela, iar multe din lucrarile sale fac parte din colectii importante.
„Arta este parte integranta din biografia ei, iar istoria personala este scrisa si descrisa prin lucrarile sale. Gasim exotismul, culorile, temele specifice minunatei insule paradisiace si a marii, dar si expresii dureroase, uneori, ale procesului creativ, parte implicita a existentei artistei” – mentioneaza Emil Ene, managerul Galeriei Romane, gazda a expozitiei. ”Folosindu-se de tehnici foarte elaborate, de cele mai multe lucrand panzele asezate direct pe podea, cu o pricepere ce excede simplei manuiri a pensulei, Lucia Trifan transmite privitorului un complex de stari si emotii izvorate din contemplarea peisajelor, constelatiilor, vietatilor marine, culorilor anotimpurilor, gradinilor etc. Lucrarile sale, de dimensiuni generoase, invita la descoperirea formelor si culorilor intregului univers; exploziile de rosu, albastru, verde – fac parte dintr-o lume picturala, in miscare continua, in care culoarea nazuieste catre unificarea cu forma, dupa principii rationaliste ordonatoare insa”.
Dupa 40 ani de absenta, Lucia Trifan se intoarce in Romania sa expuna. Pentru aceasta expozitie, a trimis 40 de panze. In timp ce se afla in Romania, uraganul Irma, apoi uraganul Jose, apoi cel numit Maria au devastat insula ei iubita. Si i-au distrus atelierul, impreuna cu lucrarile ramase acolo. Acestea 40, trimise in Romania, au fost salvate….
„Ce am facut in viata…am sufletul multumit. (…) Pictura a fost placerea sufletului. Cu asta m-am hranit. Cu munca mea” – spunea Lucia Trifan.
Galeria Romana: Bd. Lascar Catargiu nr. 1, sector 1, Piata Romana, Bucuresti.
Parteneri ai evenimentului : Catena pentru arta
Parteneri media: Sensoarte, Evenimentul Zilei, Jurnalul Bucurestiului, Intell News, Modernism, Agentia de Carte.