Les Films de Cannes à Bucarest – Retrospectiva/Warm-up la Grand Cinema&More, Cinema Elvire Popescu si Cinema Muzeul Taranului

Les Films de Cannes à Bucarest pregateste... terenul pentru editia a 8-a a festivalului care va avea loc intre 13 - 22 octombrie 2017 la Bucuresti si care va aduce in premiera in Romania cele mai asteptate titluri prezentate anul acesta la Festivalul de la Cannes (17-28 mai). Sambata, 20 mai, sub titlul „Les Films de Cannes 16/17. Retrospectiva/Warm-up”, iubitorii de cinema vor putea re(vedea) sapte dintre cele mai apreciate filme ale editiei din 2016 a festivalului. Proiectiile vor avea loc la Grand Cinema & More, unde vor fi introduse de criticul de film Raluca Durbaca, Cinema Elvire Popescu si Cinema Muzeul Taranului.

Programul „Les Films de Cannes 16/17. Retrospectiva/Warm-up” include castigatorul trofeului Palme d Or, „Eu, Daniel Blake”, in regia lui Ken Loach, care a obtinut si premiul César 2017 pentru Cel mai bun film strain, „Forushande”/„The Salesman”, titlul care i-a adus regizorului iranian Asghar Farhadi cel de-al doilea Oscar din cariera (Cel mai bun film strain, Oscar 2017), recompensat cu premiul pentru Cel mai bun scenariu si Cel mai bun actor la Cannes 2016 sau „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki”, debutul tanarului cineast Juho Kuosmanen, distins la Cannes cu Premiul Un Certain Regard si cu premiul FIPRESCI pentru Descoperirea europeana a anului la Premiile Academiei Europene de Film 2016. Vor avea loc si proiectii cu filmele „Doar sfarsitul lumii” de Xavier Dolan (Grand Prix, Cannes 2016), „Slujnica“ de Park Chan Wook sau „Ma Loute” de Bruno Dumont, ambele in competitia Cannes 2016 si prezentate in avanpremiera pe 20 mai, si „Elle” in regia lui Paul Verhoeven, care i-a adus protagonistei Isabelle Huppert Globul de Aur pentru cea mai buna actrita si o nominalizare la Oscarul pentru aceasta categorie.
Pentru editia din toamna Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul isi propune sa pregateasca programul impreuna cu publicul si isi invita spectatorii sa aleaga filmele din selectia oficiala a Festivalului de la Cannes 2017 pe care doresc sa le vada la Bucuresti intre 13 si 22 octombrie. Preferintele publicului pot fi exprimate prin completarea formularului disponibil pe pagina oficiala a evenimentului „Les Films de Cannes 16/17. Retrospectiva/Warm-up”:

http://filmedefestival.ro/2016/les-films-de-cannes-1617-retrospectivawarm-up/


Iata programul proiectiilor:

Sambata 20 mai
Grand Cinema & More
*Filmele vor fi introduse de criticul de film Raluca Durbaca
16:00 „Doar sfarsitul lumii” de Xavier Dolan
18:15 „Slujnica“ de Park Chan Wook
21:15 „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe site-ul grandentertainment.ro sau la casele de bilete din Grand Cinema & More.
Cinema Elvire Popesco
16:00 „Ma Loute” de Bruno Dumont (Avanpremiera)
18:30 „Forushande”/„The Salesman” de Asghar Farhadi (Avanpremiera)
21:00 „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro si la casieria cinematografului.
Cinema Muzeul Taranului
16:00 „Eu, Daniel Blake” de Ken Loach
18:00 „Elle” de Paul Verhoeven
21:00 „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro si la casieria cinematografului.

Filmele „Doar sfarsitul lumii” si „Eu, Daniel Blake” sunt distribuite in Romania de Independenta Film, „Slujnica“, „Ma Loute” si „The Salesman” de Asociatia Culturala Macondo, „Elle” de Intercom Film si „Cea mai fericita zi din viata lui Olli Mäki” de Voodoo Films.

„Les Films de Cannes 16/17. Retrospectiva/Warm-up” este organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop. Prezentat de Orange Romania. Sustinut de BRD Groupe Société Générale. Cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurari, Silva, Apa Nova. Parteneri: Grand Cinema & More, Ambasada Frantei si Institutul Francez, Cinema Muzeul Taranului, Muzeul Taranului Roman, Independenta Film, Asociatia Culturala Macondo, Intercom Film. Parteneri media: Zile si Nopti, Senso Arte, Ziare.com, Cinemagia, AListMagazine, Ziarul Metropolis, LiterNet, AaRC, Cinefan.

Mai multe informatii pe www.filmedefestival.ro

CATENA este partener al acestui eveniment, iar Senso Arte, Partener Media.