Laureatele cu aur ale Romaniei ii indeamna pe copiii si adolescentii din scolile bucurestene sa participe la cursele din cadrul OMV Petrom Semi Maratonul Bucuresti

Trei sportive laureate cu aur la Jocurile Olimpice - Monica Rosu, Alina Dumitru si Valeria Racila van Groningen - au mers astazi 7 mai in scolile din Bucuresti pentru a promova practicarea sportului in randul copiilor si a-i invita pe acestia sa se inscrie la cursele gratuite din cadrul OMV Petrom Semi Maratonul Bucuresti, care se va desfasura in perioada 16-17mai 2015

In cadrul vizitelor au fost prezenti si ambasadorii evenimentului, Sonia Argint Ionescu, realizator TVR , Luiza si Mircea, Vj-ii Utv, care la randul lor au incurajat adolescentii sa adopte un stil de viata sanatos. Delegatia a vizitat Colegiul National Spiru Haret, Colegiul National Ion Creanga si Colegiul National Matei Basarab.
Peste 10.000 de oameni – voluntari, suporteri si alergatori din peste 50 de tari vor participa la cea de-a patra editie a OMV Petrom Semi Maratonul Bucuresti care se desfasoara in week-end-ul 16-17 mai in capitala. Sambata, 16 mai, au loc cursele de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, care vor alerga intre 850 m si 1,4 km. Pentru duminica 17 mai sunt programate cursele de adulti: cursa semi maraton (21 km), cursa individuala Volkswagen 10 km, Vodafone Semi Maraton Stafeta (patru alergatori parcurg cate 5,4 km fiecare) si cursa populara Mega Image (3,6 km), la care pot lua parte si copiii cu varsta peste 13 ani.

Pentru Cursele Copiilor McDonalds, participarea este gratuita si inscrierea se mai poate face online pana in data de 10 mai, pe site-ul Semi Maratonului Bucuresti –www.bucuresti21km.ro
Incepand din dupa-amiaza zilei de vineri 15 mai, ultimile inscrieri sunt disponibile la Sport Expo, in spatiul special amenajat din Piata Constitutiei, de unde se ridica kiturile de participare si se ia si startul competitiilor.

Companiile care sprijina cea de-a patra editie a Semi Maratonului Bucuresti sunt: OMV Petrom – partenerul oficial care da si numele evenimentului, Volkswagen – sponsor gold si masina oficiala, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – partener comunicatii, Mega Image – sponsor Cursa Populara, McDonald’s – sponsor Cursa Copiilor, Isostar – energizantul oficial, Izvorul Minunilor – apa oficiala, Ursus -berea oficiala, Hotel Athénée Palace Hilton, City Grill-Hanu’ Berarilor, Uniqa, World Class, Global Relocation Services, Media Image.

Partenerii institutionali pentru ambele evenimente sunt Federatia Romana de Atletism, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerului Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, AIMS. ÓNG-urile pentru ale caror cauze alearga participantii sunt: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Sperantei, Fundatia Olimpica Romana, WWF-Team Panda Romania, Light into Europe, United Way, Viitor

Plus, Little People, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (A.I.T.A.), SOS Infertilitatea, Fundatia Star Storage, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, Hand 2 Hand, Concordia, Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia Ajungem Mari. Alti parteneri: Ro Club Marathon, Integrated Consulting Group.
Evenimentele beneficiaza de promovare radio, tv, print si online cu sprijinul partenerilor media la TVR, UTV, Europa FM, Digi Sport, Digi 24, Itsy Bitsy, National TV, Cartoon Network, Boomerang, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Cosmopolitan, Femeia, Mami, Gazeta Sporturilor, Ring, Romania Libera, Academia Catavencu, Pipo, Doxi, Terra, In Your Pocket, revista Alerg, revista Casino, 4run.ro.

Despre Asociatia Bucharest Running Club (ABRC):

Bucharest Running Club organizeaza cele mai mari evenimente de alergare stradala din Romania: Semi-Maratonul Bucuresti OMV Petrom si Maratonul Bucuresti – Raiffeisen Bank. Editiile din 2014 au reunit 14.000 de alergatori din 55 de tari, 20.000 de suporteri si 1.000 de voluntari. S-au oferit peste 400 de premii in bani si produse. 5 ONG-uri asociate au fost implicate in procesul de organizare si au beneficiat de suport financiar pentru a-si dezvolta activitatile.
Cursele de maraton si semi-marton ale ABRC sunt inregistrate in cele mai prestigioase calendare ale curselor de alergare la nivel international – AIMS si IAAF, datorita standardelor inalte carora li se conformeaza. Calitatea evenimentelor a fost recunoscuta prin acordarea de distinctii in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor 2014 si a PR Awards 2014

Despre delegatia campioanelor olimpice:

Monica Rosu – gimnasta dubla medaliata cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 (Atena, Grecia) si castigatoarea medaliei de aur la sarituri la Campionatele Europene de Gimnastica din 2004 (Amsterdam).
Alina Dumitru – prima campioana olimpica din istoria judo-ului romanesc (Beijing 2008) si multiplu medaliata la Campionatele Europene de Judo in perioada 2004-2011.
Valeria Racila Van Groningen este presedinta asociatiei Bucharest Running Club, initiatoarea si organizatoarea Semi-Maratonului International Bucuresti Petrom si Maratonului International Bucuresti – Raiffeisen Bank, campioana olimpica la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vasle si medaliata cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vasle. A castigat doua medalii de bronz si doua de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj in 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 25 de maratoane si semimaratoane internationale.