Jurnalista Lorena Lupu – actrita intr-un spectacol manifest impotriva traficului de carne vie

Actrita-dramaturg Lorena Lupu si Teatrul „Luni” de la Green Hours (Calea Victoriei, Nr. 120) va invita la o reprezentatie a comediei intunecate -la figurat, dar in anumite parti ale spectacolului si la propriu, Povestiri din Miserupia.

Eroina spectacolului, numita generic Popescu, e o fetita saraca dintr-un cartier de periferie. Are o mama plecata la munca in strainatate, un tata alcoolic, colegi hartuitori si o singura prietena de nadejde: un poster cu Angelina Jolie. Are insa niste vise grandioase si nu va lasa nimic sa-i stea in cale. Nici macar tejgheaua barului.

Autoarea-performer marturiseste ca a fost inspirata sa scrie textul in timp ce intervieva niste victime minore ale traficului de carne vie, intr-un centru de recuperare. „Toti avem ideea asta preconceputa asupra termenului „curva”. Vedem prostituatele ca pe niste devoratoare de masculi, sigure de ele si lipsite de scrupule. Si, de multe ori, avem de a face cu o uriasa fragilitate, cimentata de o imaginara neputinta si cazuta in plasa unui profitor ordinar.”
De ce a ales sa joace ea rolul fetitei de 13 ani? „Te faci actor pentru ca vrei sa experimentezi vieti si identitati diferite. Nu cred in jocul pe emploi. Cand ai 30 de ani si esti grasa, nu e mare branza sa joci pe una grasa de 30 de ani. Dar ia incearca sa-ti mobilizezi resursele interioare, sa creezi realitatea fictiva a unui copil! Abia atunci apare provocarea artistica”.