Indispensabilii – prima piesa de teatru jucata integral de o trupa de improvizatori, la TNB

Improvisneyland, trupa formata din sapte ”improvizatori”, joaca in al saptelea an de la infiintare pe scena Teatrului National „I.L. Caragiale” Bucuresti. Spectacolul se numeste Indispensabilii, o comedie satirica de Carl Sternheim, iar prima reprezentatie are loc pe 26 ianuarie, in Sala Mica, de la ora 19.30.

Ce se poate intampla cand, intr-o societate rigida si conformista, in timpul paradei Regelui intr-un mic orasel din Germania la inceput de secol XX, unei tinere sotii respectabile ii cad indispensabilii in vazul tuturor? Consecintele acestui incident sunt tratate in cheie comica, dar cu subtext dramatic, despre statutul femeii si evolutia ei ca personaj principal in propria viata.

Comedia Indispensabilii (Die Hose) este la prima dramatizare in Romania si s-a jucat pe multe scene ale lumii. Chiar si celebrul actor Steve Martin a scris o adaptare speciala – The Underpants – care s-a pus in scena de catre Classic Stage Company la New York Off Broadway, 2002.
Din distributie fac parte Rozana Radu, Radu Ciobanasu, Pavel Barsan, Axel Moustache, Andreea Samson/Monica Anastase, Madalin Mandin. Fiecare dintre ei este actor profesionist, joaca in spectacole de teatru, in pelicule cinematografice sau productii TV. Impreuna formeaza trupa de teatru de improvizatie Improvisneyland, una dintre cele mai longevive echipe de improvizatori din Romania.

Regia ii apartine tanarului Alex Mihail, castigator al premiului Uniter 2005 pentru debut si una dintre figurile noului val de regizori care monteaza pe scenele New York-ului. Scenografia este semnata de Vladimir Turturica si Iza Tartan. Spectacolul este independent, produs de Fundatia Ileana Mustatza si Asociatia Tam-Tam in parteneriat cu Casa de Cultura “Friedrich Schiller” si gazduit de Teatrul National Bucuresti. Proiectul a fost finantat si sustinut de peste 130 de fani ai trupei “Improvisneyland”.

Despre Improvisneyland

Trupa Improvisneyland s-a format in 2008, la initiativa actorului Axel Moustache si a pastrat de-a lungul timpului componenta initiala. Actorii colaboreaza cu Teatrul National Bucuresti, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis si Teatrul Excelsior, sustin spectacole de improvizatie, workshop-uri de dezvoltare personala prin tehnici de improvizatie, participa la evenimente private si campanii publicitare.