Incepe numaratoarea inversa: 9 zile pana la deschiderea Concursului Enescu

Intr-o serie unica de interviuri, sapte artisti recunoscuti in lumea muzicii clasice internationale vorbesc in premiera despre cum castigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor si spun de ce Romania conteaza!

Importante nume ale muzicii clasice internationale de astazi, laureati ai Concursului Enescu – violonistii Alexandru Tomescu, Remus Azoitei, Vlad Stanculeasa si Florin Croitoru, pianista Elisbaeth Leonskaja, compozitorul Dan Dediu si violoncelistul Marin Cazacu arata lumii intregi, timp de o saptamana, ca Romania conteaza!.

Intr-o campanie video care se deruleaza incepand de astazi si pana pe 6 septembrie, ziua în care se deschide cea de-a XIV-a editie a Concursului Internațional George Enescu, artisti de renume international povestesc cum le-a schimbat viata si cariera castigarea unui premiu în cadrul Concursului Enescu.

Alaturi de muzicieni, publicatii imporante, precum si bloggeri lideri in spatiul public autohton fac un exercitiu de bine si de pozitivism si se unesc pentru a transmite ca Romania conteaza!

Ce inseamna participarea la Concursul Enescu pentru cariera unui tanar artist?

Cum contribuie Romania la cresterea valorii în industria muzicala internationala?

Ce deschidere ofera contactul cu muzica lui George Enescu si transmiterea muzicii singurului compozitor roman intrat in patrimoniul uniersal unei intregi generatii de tineri artisti, viitoarele nume mari ale muzicii clasice de maine?

Sunt doar cateva dintre lucrurile frumoase despre Romania pe care le veti descoperi in aceasta serie de interviuri făcute publice ca un preambul la Concursul Enescu din aceasta toamna.

Concursul George Enescu face parte dintre marile concursuri pentru vioara si cand spun asta ma gandesc nu doar la varsta sa, care se numara deja in decenii, ci si la cei care l-au castigat si au confirmat pariul care a fost pus pe ei de-a lungul timpului. Începând cu anii ’90, Concursul a reusit sa aiba acest ritm, aceasta cadenta previzibila – cred ca este una dintre cele mai mari realizari ale vietii culturale de la noi. – spune violonistul Alexandru Tomescu, laureat al editiei din 2009 a Concursului Enescu.

Clipul integral cu Alexandru Tomescu poate fi vizualizat la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=i3N_SNrrvIM

Alexandru Tomescu va si aceasta editie a Concursul Enescu, alaturi de pianistul Amir Tebenikhin – si el laureat al Concursului Enescu, editia 2009 – intr-o Gala Extraordinara, care va avea loc pe 6 septembrie la Ateneul Roman, de la ora 19.00.

Cea de-a XIV-a editie a Concursului International George Enescu are loc intre 6 si 27 septembrie la Ateneul Roman si la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

La aceasta editie, Concursul deschide drumuri pentru cariera internationala a 240 de tineri artisti, din 36 de tari, de pe 5 continente, cati s-au inscris în competitie.

Informatii complete despre eveniment se gasesc si pe canalele multimedia ale Festivalului si Concursului Enescu: Instagram: http://instagram.com/enescu_festival , Facebook: https://www.facebook.com/enescu.festival si Twitter: https://twitter.com/Enescu_Festival .

Detalii pentru presa despre Concurs:

Oana Marinescu ([email protected], 0741278737)

Ana-Maria Onisei ([email protected], 0752220420)