Arte in Bucuresti 2014 – Editia a V-a

Orasul Bucuresti pe care-l stim este agitat si fermecator in acelasi timp. In ampla expozitie Arte in Bucuresti 2014 descoperim franturi din acest oras, fiecare artist prezentand o alta fateta a lui. Aflat deja la a cincea editie, proiectul Arte in Bucuresti poate fi vizionat in 10 spatii expozitionale pana pe 25 septembrie 2014.

Arte in Bucuresti la a V-a editie

Arte in Bucuresti este un proiect artistic viu, legat de metropola si de viata artistica a acesteia. Tema din acest an se intituleaza Explorari Urbane. Coordonatorii expozitiilor, Marius Burhan si Beti Vervega, si-au propus sa realizeze un traseu artistic care reflecta societatea romaneasca de astazi si care-si doreste sa aduca arta mai aproape de public. Imagini cu arhitecturi urbane, porumbei sau simpli trecatori descriu un Bucuresti plin de culoare si muzica.

Lucrarile de pictura, sculptura si video pot fi admirate in Galeria Simeza, Galeria Orizont, Galeria Galateea, Centrul Artelor Vizuale, Tipografia, Combinatul Fondului Plastic, Ordinul arhitectilor din Romania, Biblioteca Nationala, Muzeul Hartilor, Muzeul de Geologie.

Artisti romani contemporani in galeriile din Bucuresti

Toate generatiile de artisti sunt prezente in aceste expozitii, de la artisti renumiti pana la proaspeti absolventi, numitorul comun fiind calitatea lucrarilor. Participa artisti precum Vasile Tolan, Valeriu Mladin, Aurel Vlad, Sorina Tibacov, Vasile Muresan Murivale, Ionut Theodor Barbu si multi altii.

S-au organizat evenimente speciale in care artistii Reka Csapo Dup, Cosmin Paulescu, Adina Mocanu, Alexandra Sand, Elena Copuzeanu si Alexandra Terzi, au prezentat cate un performance in cadrul expozitiilor.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras