“Inaltare” / Maria Cioata

Miercuri, 11 martie 2015, Galeria Galateea va invita la vernisajul expozitiei personale a Mariei Cioata, Inaltare. Expozitia poate fi vizitata pȃna pe 8 aprilie.

In creatia artistei, relatiile dintre ambiental si sculptural, chiar monumental, sunt multivalente. Numitor comun si totodata liant intre posibilele incadrari este discretia, convertita 100% in rafinament. Lucrarile propuse, dincolo de faptul de a fi deopotriva friabile si puternice, au calitatea de a face spatiul sa traiasca, totul prin mijloace estetice implicite. Zborul si inaltarea, repere ale proiectului expozitional, demonstreaza, fara ca acest fapt sa fie o miza, ca intre idee si materializarea sa totul este logic si firesc pentru Maria Cioata.
Cu ocazia vernisajului, compozitoarea Irinel Anghel va sustine un performance prin care gestul, muzica, lumina si ceramica se vor constitui in repere ale unui inedit capitol multimedia.

Mihai Plamadeala, curator

Parteneri: Asociatia Arc-en-Ciel, fotograf: Bogdan Baciu (digitalproject.ro)
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Modernism.ro, Observator Cultural, Senso Arte, Cultura, PORT.ro, ArtClue, Deco si Eco, TV City, Romania Pozitivã, Onlinegallery.ro, Artindex, ArtLine, B 24-FUN, Zile si Nopti