„Imparatul mustelor”, in premiera la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR prezinta, vineri 12 ianuarie 2018, premiera oficiala a spectacolului Imparatul mustelor, o adaptare a binecunoscutului roman scris de William Golding realizata sub semnatura regizorala a lui Tudor Lucanu.

La mai bine de o jumatate de secol de la data primei sale aparitii, Imparatul mustelor ajunge pe scena Teatrului EXCELSIOR, unde devine o metafora a timpului prezent ce surprinde teme acute ale zilelor noastre, precum bullying-ul, un fenomen din ce in ce mai raspandit printre copii, violenta, pierderea inocentei sau permanenta controversa civilizatie – salbaticie care pune fata in fata omul „natural” si omul „social”.

Ralph, Jack, Piggy, Roger, Simon, Sam, Eric, Henry, Bill si Perceval sunt zece baieti care se trezesc brusc pe o insula pustie, salvati din calea razboiului, dar izolati de restul lumii. Eliberati de normele societatii adulte, ei vor fi, insa, nevoiti sa asculte de o noua regula: propriul instinct de supravietuire. Sub amenintarea unei asa-numite bestii nevazute care ii pandeste din umbra, cei zece baieti vor cadea prada unui „razboi psihologic” care ii va dezbina in doua tabere care ii au drept lideri pe Ralph, vocea civilizatoare a grupului, si pe Jack, intruchipare a impulsului salbatic, animat de forta dominatiei.

Spectacolul „Imparatul mustelor” ne proiecteaza in acel spatiu atemporal, unde limita dintre joc si realitate devine fragila, aproape insesizabila, in miezul insulei ascunse in fiecare dintre noi. In versiunea scenica pe care a creat-o la Teatrul EXCELSIOR, Tudor Lucanu a explorat impulsurile conflictuale ale naturii umane, intr-un spectacol crud si sincer, poetic si misterios asemeni unui drum initiatic. O poveste alegorica despre abisurile fiintei umane si transcenderea limitelor, despre ipostazele raului si nebanuitele sensuri ale ideii de „captivitate”. Pentru Tudor Lucanu, Imparatul mustelor este acea „poveste care il face pe cititorul sau pe spectatorul ei sa isi puna anumite intrebari si sa discute despre aceste probleme majore pe care le aduce in prim plan”.

Biletele sunt disponibile pe site-ul http://www.bilet.ro/ si la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

„Imparatul mustelor” dupa romanul omonim scris de William Golding
Adaptarea: Nigel Williams, Traducerea: Ozana Oancea
Distributia: Ralph – Stefan Iancu, Jack – Ionut Vlad Popescu, Piggy – Mihai Mitrea, Roger – Stefan Mihai, Simon – Alex Popa, Sam – Dan Pughineanu, Eric – Andrei Bibire
Henry – Dan Clucinschi, Bill – Vlad Linta, Perceval – Alin Potop

Regia: Tudor Lucanu, Scenografia: Vladimir Turturica, Miscarea scenica: Stefan Lupu, Muzica si universul sonor: Petre Ancuta, Percutia: Loredana Cosovanu si Mircea-Alexandru Baluta, Asistent: Alina Dumitrache.

Senso Arte este partener media al Teatrului Excelsior.