Hohote in Herestrau – Premiera estivala la Teatrul Tanase

Derulata sub sloganul CATENA sprijina teatrul romanesc, o campanie CATENA, Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista Constantin Tanase a debutat in forta la Teatrul de Vara cu spectacolul muzical – umoristic Hohote in Herestrau.

Stela Popescu, Alexandru Arsinel sau Adrian Enache pe scena de la Herestrau

Premiera Estivala i-a reunit pe frumoasa scena bucuresteana a celei mai mari si moderne gradini de vara din tara pe toti artisii teatrului, actori si solisti: Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Adriana Trandafir, Adrian Enache, Valentina Fatu, Ana Maria Donosa, Alin Gheorghisan, Liliana Mocanu, Miruna Birau, Monalisa Basarab, Raluca Guslicov, Daniela Tanase, Cristian Simion, Nae Alexandru, Bianca Sarbu, Diana Radu, Paul Talasman, Radu Ghencea.

Bésame Mucho cu Alexandru Arsinel

Directorul teatrului, marele actor Alexandru Arsinel a interpretat in stilul lui caracteristic Bésame Mucho, celebra piesa a lui Consuelo Velázquez compusa in 1940 si care avea sa devina cel mai cunoscut cantec mexican din toate timpurile. Nu sunt perfecta, piesa scrisa de Elena Carstea este interpretata de solista Daniela Tanase, dar si ceilalti solisti au fost foarte inspirati in alegerea partiturilor atat de diferite ca gen si stil: Alin Gheorghisan cu Oh, Marie (Luis Prima), Radu Ghencea cu Suflet candriu de papugiu (Ion Vasilescu) sau Bianca Sarbu cu Sway with me.

Hohote in Herestrau este un spectacol pe texte de Mihai Maximilian, Sorin Petrescu, Sorin Tofan si Vasile Muraru. Orchestra Teatrului de Revista Constantin Tanase si excelentele reprize de dans si de balet sustinute de ansamblul de balet al Teatrului de Revista Constantin Tanase (coregrafia: Cornel Popovici) contribuie la succesul unui spectacol total. Scenografia apartine arh. Theodora Dinulescu si Anei Iulia Popov, aranjamente muzicale sunt semnate de acelasi compozitor Dan Dimitriu, iar regia ii apartine lui Cezar Ghioca. Cireasa de pe tort este nimeni altcineva decat Adrian Enache, neobositul interpret care incheie spectacolul alaturi de orchestra condusa de compozitorul si dirijorul Dan Dimitriu.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros