Hiromi Trio Project with Anthony Jackson and Simon Phillips 6 – Garana Jazz Festival 2011

Hiromi Trio a fost initial alcatuit din basistul Mitch Cohn si bateristul Dave DiCenso. In 2004 Hiromi inregistreaza cel de-al doilea album al sau, Brain, cu basistul Tony Grey si bateristul Martin Valihora.

Cel mai nou album al tinerei pianiste japoneze Hiromi Uehara (ce contine noua melodii in formula de trio), intitulat simplu Voice, este lansat in iunie 2011 si exprima o gama de emotii umane fara fara niciun cuvant. Hiromi apeleaza la ajutorul a doi muzicieni la fel de formidabili ca ea pentru acest proiect – basistul Anthony Jackson (Paul Simon, O’Jays, Steely Dan, Chick Corea) si bateristul Simon Phillips (Toto, The Who, Judas Priest, David Gilmour, Jack Bruce).

Anthony Jackson a mai cantat cu Hiromi pe primele ei doua albume, dar nu au inregistrat unul intreg impreuna, pana la Voice.“Sunt o infocata admiratoare a felului in care canta. Intotdeauna mi-a placut sa cant cu el si sunt incantata ca am avut sansa sa inregistram un album intreg impreuna”.

Inainte de Voice, Hiromi nu a mai avut ocazia de a canta alaturi de Simon Phillips. Atunci cand era in cautarea unui tobosar potrivit proiectului, atat Anthony Jackson cat si Stanley Clarke l-au recomandat pe Phillips.
Concertul de la Garana s-a bazat pe piesele de pe acest album, realizat impreuna de cei trei muzicieni de exceptie.