–Garana Jazz Festival 2013 – Muzicieni romani din diaspora

Mult asteptati la festival, muzicienii romani din diaspora au fost reprezentati in acest an de Peter Wertheimer, Nicolas Simion si Eugen Gondi.

O mare surpriza a fost concertul saxofonistului Peter Wertheimer din Israel, plecat din Romania in urma cu 30 de ani, scolit si format ca muzician la Timisoara. La ora actuala isi desfasoara activitatea cu mult succes in diferite proiecte internationale. La Garana a venit cu trupa din Israel, cu care canta in mod frecvent. Trupa este formarta din muzicieni extreme de buni, care au avut colaborari prestigioase. De asemenea, Peter Wertheimer a avut colaborari cu important muzicieni din tara si din strainatate.

Nicolas Simion , un alt muzician din diaspora venit la festival,cu proiectul “Crazy World” (cu saxofonistul Nicolas Simion, chitaristul Sorin Romanescu si bateristul Eugen Gondi). Repertoriul de concert s-a bazat pe ultimul album scos de Nicolas Simion impreuna cu Sorin Romanescu.

Nicolas Simion se numara printer cei mai originali saxofonisti din Europa, muzica sa combinand ritmurile populare cu jazzul modern, muzica funk si improvizatia.
Atat organizatorul festivalului, Marius Giura, cat si prezentatorul festivalului, Florian Lungu, au fost foarte incantati de aceste concerte.

Acest material va este oferiot de Catena.
Realizator Ema Nicola.