Detalii – Eduard Duldner

Eduard Duldner este unul dintre cei sase expozanti pe care ii puteti admira la Galeria Senso (parter si etaj), Bd. Unirii nr.15, sector 5, Bucuresti, pana pe 18 septembrie, in cadrul expozitiei Conexiuni si Semne.

Născut în 1960 la Bucuresti, Eduard Duldner este absolvent al Universitatii de Arta Bucuresti, sectia pictura, clasa profesorului Marin Gherasim si membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR).

Artistul a deschis o serie de expozitii personale in Belgia si la Bucuresti si a participat la multe expozitii de grup in Italia, Germania şi Romania. Este autor de pictura, grafica si icoane aflate în colectii particulare si de stat din Romania, Belgia, Canada, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Yugoslavia, SUA

Viziunea lui Eduard Duldner asupra lumii sta sub semnul încrancenarii. In mod evident relatia lui cu realul e tensionata, problematica si plina de nelinisti rodnice în plan creator. O sensibilitate agresata de cotidian, de dizarmoniile lumii contemporane, se marturiseste indirect, aproape disimulat… este, pe de alta parte, evident ca artistul s-a lasat fascinat de tehnica la care recurge… de posibilitatile expresive ale culorii si ale suportului, jucandu-se efectiv, in sensul cel mai bun al termenului, cu pasta si cu hartia. (Luiza Barcan – critic de arta)

Organizata de Catena Grup prin Programul Catena pentru Arta, in calitate de sponsor al evenimentului, expozitia Conexiuni si Semne este alcatuita din sase nuclee ale unor expozitii personale realizate de Anca Boeriu, Marius Burhan, Gelu Costea, Cristian Ditoiu, Eduard Duldner si Vasile Tolan.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Sorin Ceaus