Filmul ‘ARAD. Jurnalul meu virtual’, regizat de Carmen Lidia Vidu, are premiera mondiala pe 19 septembrie, la Indian Cine Film Festival 2015

Filmul "ARAD. Jurnalul meu virtual", al doilea scurtmetraj documentar semnat de Carmen Lidia Vidu, in care regizoarea isi face si debutul ca actrita, jucandu-si propriul rol, va avea premiera mondiala sambata, 19 septembrie, in India, la 3rd Indian Cine Film Festival 2015. Scurtmetrajul, descris de Carmen Lidia Vidu ca "o improvizatie simpla si curata despre mine si orasul Arad", a fost inclus in selectia oficiala a Indian Cine Film Festival 2015, aflat la cea de-a treia editie. Carmen Lidia Vidu este castigatoarea Premiului Gopo pentru scurtmetraj documentar in anul 2015, cu filmul sau de debut, "O scurta istorie Astra Film".

Conceptul, scenariul, regia si productia executiva a filmului ARAD. Jurnalul meu virtual ii apartin lui Carmen Lidia Vidu. Filmul a fost realizat de o echipa de profesionisti (Cristina Baciu – montaj, Ovidiu Chihaia – muzica, Lachatterie by Isabelle Vijiiac / Helga Fodorean – costume, Dani Ionita – foto), carora li s-au alaturat si multi voluntari.

Scurtmetrajul documentar ARAD. Jurnalul meu virtual face parte din seria de evenimente ce promoveaza candidatura municipiului Arad la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.

In teatru, sunt ca o printesa in palatul ei. De film m-am apropiat fara sa stiu, e o poveste noua in viata mea, marturiseste Carmen Lidia Vidu, cunoscuta, inaintea debutului in film, pentru faptul ca a dus teatrul experimental pe cele mai importante scene din Romania.

Ma numesc Carmen Lidia Vidu si am copilarit in Arad. Prietenii mei traiesc cu un picior in realitate si cu unul in fantezie. In Arad mananc intotdeauna langosi si imi cumpar haine din talcioc. In Arad m-am indragostit de teatru. Astazi sunt regizor de teatru. Inca imi doresc sa fac un spectacol in Arad. (…) M-am dus exact in locurile pe care le frecventez de fiecare data cand revin in Arad. A fost totul sincer, nimic contrafacut. Am trait in timp real o poveste din trecut. Dedic acest film documentar parintilor mei, Floarea & Gheorghe Vidu. Scurtmetrajul are starea mea de acum; in copilarie, simteam altfel Aradul, nu ca acum. Cand eram mica, voiam sa fiu prima la scoala, la inot, la olimpiade, in moda, in extravaganta, in lecturi… Era o foame in mine de a acumula totul. Nu cred ca ma bucuram de timpul petrecut in Arad, ci mai mult de cantitatea informatiilor acumulate. Acum, sunt mult mai relaxata in privinta Aradului. Traiesc in Bucuresti si mi-am transferat ambitiile aici. Revin in Arad pentru parintii mei si imi retraiesc copilaria, dar fara stres si competitii. Inotul, lectura, hainele, biserica, plimbarile sunt calme si placute. Aradul are o atmosfera molcoma. Se asculta muzica italieneasca de prin anii ’70 si ’80, strandul e superb, ai mei au o casa pe o insula facuta pe raul Mures, am invatat sa merg cu bicicleta, imi place sa stau in biserica si sa ma spovedesc, mananc de fiecare data langosi. Cand ajung in Arad, ma rasfat ca un copil alintat. Ma simt batrana si copil in acelasi timp. Cam despre asta e vorba in scurtmetrajul – Carmen Lidia Vidu

ARAD. Jurnalul meu virtual


Concept, scenariu, regie si productie executiva: Carmen Lidia Vidu
Montaj: Cristina Baciu
Muzica: Ovidiu Chihaia
Costume: Lachatterie by Isabelle Vijiiac / Helga Fodorean
Foto: Dani Ionita
Blog: http://aradmyvirtualdiary.tumblr.com/
Teaser: https://youtu.be/uuFvr5WQ8eE si https://vimeo.com/126522456
Facebook: https://www.facebook.com/ARAD-My-Virtual-Diary-ARAD-Jurnalul-meu-virtual-756005821180535

Teatru, film si dans semnate Carmen Lidia Vidu in toamna 2015

Carmen Lidia Vidu s-a nascut pe 1 ianuarie 1980 si a copilarit in Arad. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti in anul 2003. Este regizor de teatru, de film si de evenimente si a montat de-a lungul carierei douasprezece spectacole de teatru pe scenele Capitalei – de la Teatrul National, Teatrul Odeon si Teatrul Nottara pana la cele mai importante spatii independente – Teatrul Act, Green Hours si Godot Cafe Teatru. Cel mai important premiu de pana acum al carierei a venit din film – Premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar in anul 2015, pentru regia filmului sau de debut, “O scurta istorie Astra Film”.

Cel mai nou spectacol montat de Carmen Lidia Vidu, “Eu. O casa de papusi” – un mix emotionant din Ibsen, film noir si muzica live, ce reprezinta viziunea regizoarei asupra piesei “O casa de papusi” de Henrik Ibsen – ¬poate fi vazut incepand din 26 septembrie la Teatrul Odeon din Bucuresti.

Tot in toamna anului 2015, proiectul “Dancing City”, regizat de Carmen Lidia Vidu, a ajuns si in Constanta, dupa ce a poposit in alte patru orase romanesti puternic incarcate cultural – Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara. “Dancing City” este un proiect cultural foto-video despre estetica, dans si orase. “Constanta, a Dancing City” isi propune sa promoveze orasul, iar balerini profesionisti inlocuiesc scena cu diverse locatii considerate reprezentative si artistice – https://www.facebook.com/dancing.city.romania.

Mai multe amanunte despre proiectele regizoarei Carmen Lidia Vidu si programul complet al acestora, pe pagina oficiala de Facebook (www.facebook.com/carmenlidiavidu) si pe blogul personal (http://carmenvidu.tumblr.com/).