FILDAS Trading – desemnata lider al pietei de distributie a medicamentelor, la Gala CAPITAL Companii de Elita

Compania Fildas Trading SRL a fost desemnata liderul pietei de distributie a medicamentelor, in cadrul primei editii a Galei Companii de Elita, organizata marti, 16 octombrie 2018, de revista Capital.

Premiile au fost acordate celor mai performante companii din mai multe domenii de activitate ce apar in TOP 300 Companii, anuarul lansat de Capital cu ocazia Galei. Criteriile de selectie au fost demersurile jurnalistice combinate cu expertiza specialistilor in consultanta, bazate pe cifra de afaceri, profitul net si numarul de angajati al fiecarei companii.

Premiul pentru Fildas Trading a fost inmanat domnilor Dragos Mihai, Director General al companiei, si George Pacurariu, Director Medical. Trofeul reprezinta o lucrare din 1987 a pictorului Mihai Sarbulescu.

„Jucator de top in domeniul distributiei de medicamente, FILDAS Trading SRL are peste 1.000 de angajati si asigura acoperirea nationala printr-o retea de 14 depozite de medicamente si o impresionanta flota de transport, iar Catena, reteaua de farmacii afiliata, are peste 720 de unitati si peste 5.000 de angajati” – au fost argumentele organizatorilor in privinta desemnarii companiei Fildas Trading drept lider in domeniul sau de activitate.

In cadrul primei editii a evenimentului Gala Companii de Elita au fost acordate premii pentru performantele companiilor din mediul de business romanesc, companii care au inregistrat, pe parcursul anului 2017 si inceputul acestui an, rezultate remarcabile ce au schimbat sau au contribuit pozitiv la economia Romaniei. Astfel, au fost acordate 10 premii catre cele mai valoroase companii, veritabile modele si repere in economia romaneasca, si 5 premii speciale pentru companiile care au avut rezultate remarcabile in activitatea pe care o desfasoara.

Totodata, in cadrul Galei a fost lansata si noua revista Capital, intr-un nou format, cu peridiocitate lunara, de 100 de pagini si cu o structura editoriala ce acopera arii de interes diverse: „Concurenta a devenit mult mai dura, iar dinamica ne obliga sa fim cat mai creativi. Din acest motiv, astazi, lansam noul Capital. Este o alta revista decat acum 26 de ani, atunci cand a aparut, si care incearca sa tina cont de schimbarile care au loc in societate si de modul in care romanii consuma presa”, a declarat Dan Andronic, proprietarul Editurii Evenimentul si Capital.

La Gala Companii de Elita 2018 au fost prezenti atat reprezentanti ai mediului de business, cat si invitati speciali, printre care si Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Anton Anton, Ministrul Energiei, Bogdan Andronic, Secretar de Stat in Ministerul Economiei, si Sorin Nas, Secretar de Stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Infiintata in anul 1991, Fildas a devenit in timp una dintre cele mai importante companii de import si distributie de medicamente, suplimente alimentare, produse tehnico-medicale si dermato-cosmetice de pe piata romaneasca, avand ca scop principal imbunatatirea sistemului de distributie a medicamentelor catre farmacii, spitale si alte tipuri de clienti.

Toate depozitele Fildas sunt autorizate de catre autoritatile de profil si functioneaza in conformitate cu standardele internationale de Buna Practica in Distributie.

Fildas este o companie cu capital integral romanesc, avand-o ca fondatoare si actionar majoritar pe antreprenoarea Anca Vlad.