Fii Bine cu Tine si Copilul Tau va Fi Bine cu El!

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (I.S.T.T.) anunta organizarea conferintei Fii Bine cu Tine! in data de 7 decembrie 2014, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educației, Universitatea din Bucuresti.
Evenimentul, aflat deja la cea de-a II-a editie, are anul acesta tema Fii Bine cu Tine si Copilul Tau va Fi Bine cu El!. Sunt invitati sa participe parinti si cei care se pregatesc sa devina parinti preocupati de prevenirea experientelor traumatice, de cresterea capacitatilor de a se descurca cu situatiile provocatoare si de dorinta de a aduce un plus de calitate vietii lor de familie.
Una dintre cele mai importante misiuni ale ISTT este preventia suferintei psihice si fizice ca rezultat al experientelor inalt stresante sau traumatizante. Studiile din domeniul sanatatii si psihologiei arata ca familia este locul in care suferinta este traita cel mai intens, dar in acelasi timp este si cel mai important loc de ameliorare si vindecare. De aceea, conferinta „Fii Bine cu Tine si Copilul Tau va Fi Bine cu El!” vine in sprijinul mamelor si tatilor, dar si a celor care doresc sa devina parinti cu experiente, idei, tehnici si strategii de preventie si reparatie a efectelor vizibile si mai putin vizibile ale experientelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovatia, tenisunea, blocajele, dificultatile de comunicare, conflictele), toate pentru imbunatatirea relatiilor cu copilul. Doar aceasta preventie si reparatie asigura un nivel inalt al sanatatii si starii noastre de bine. Iar nimic nu este mai stimulativ pentru sanatatea si fericirea copiilor nostri decat un parinte sanatos si fericit. declara Diana Vasile, presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.
Prin conferinta Fii Bine cu Tine și Copilul Tau va Fi Bine cu El!, ISTT isi propune sa ofere persoanelor interesate de educatia copiilor (actuali sau viitori parinti, bunici, educatori) ocazia de a descoperi cum sa isi creasca calitatea relatiei cu copiii si cum ii pot ajuta pe acestia sa isi dezvolte capacitatea de a face fata incercarilor vietii. Participantii vor afla si vor intelege, de la psihologi experimentati in lucrul cu trauma, care sunt emotiile si sentimentele care coloreaza relatia dintre parinti si copii, despre importanta implicarii tatalui in cresterea copiilor, despre miturile legate de protectie si diferenta intre grija si ingrijorare, despre transformarile ce apar in fiecare dintre noi atunci cand devenim parinti.
Intalnirea va fi deschisa de Diana Vasile, presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei, cu prelegerea – surpriza Cand o caciulita face diferenta si va fi continuata de Andra Costin (Buzila), care va aborda tema nuantelor aparute in relatia mama-fiica atunci cand fiica devine mama – Ca tine am fost, ca mine vei fi. Alaturi de Monica Lespezeanu si Fantomele din sertare vom afla cum sa ne raportam corect la fricile si anxietatile copiilor. Si, pentru ca Sunt tatic, imi pasa, ma implic, Bogdan Cezar Ion va intregi intalnirea celor prezenti cu un subiect tot mai discutat in ultima vreme – implicarea tatilor in viata de familie.
In incheiere, Anamaria Draguta va sustine un atelier special, dedicat parintilor ai caror copii s-au nascut prematur: Nasterea prematura – o calatorie neasteptata.
Conferința Fii Bine cu Tine are loc duminica, 7 decembrie, la sediul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei (Soseaua Panduri nr 90), incepand cu ora 10.00. Prezentarea lectorilor, rezumatele prelegerilor si programul conferintei pot fi accesate aici. Inscrierile se pot face la adresa [email protected] sau direct la eveniment in data de 7 decembrie. Pentru mai multe informatii puteti apela numarul de telefon 0735 226 936 (Psiholog Roxana Agafitei). Tariful de participare va fi de 150 de lei.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio Itsy Bitsy, revista Avantaje, revista Psychologies, Senso Arte Sanatate, Blitz TV. Evenimentul este sustinut de Editura Trei, Carturesti, MediaTrust, Editura Herald, RoMedic si Facultatea de Psihologie si Stiintele EducaTiei, Universitatea din Bucuresti.
Despre Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (I.S.T.T.)
I.S.T.T. este o asociatie profesionala interdisciplinara infiintata in anul 2010 care isi propune sa promoveze cunostinte despre traumele psihice si sa ofere ajutor psihologic celor care au nevoie de el. Concentrandu-se pe profesionalism, colaborare si eficienta, echipa de psihologi care sustine si dezvolta acest institut are convingerea ca traumele psihice reprezinta mai mult decat durere sufleteasca si suferinta emotionala; trauma psihica este o importanta sursa de invatare si de evolutie personala. Pentru mai multe informatii despre ISTT, accesati www.psihotrauma.ro sau https://www.facebook.com/IsttTratamentulTraumei
Contact:
Ana-Maria Nastase
0743 090 892