Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti – B-Fit in the Street

Primaria Capitalei prin ARCUB organizeaza in luna iulie singurul festival international de teatru de strada din Bucuresti, care anul acesta va deveni cel mai mare eveniment de profil din tara.

Intre 1 – 30 iulie, cea de-a IX-a editie a festivalului va aduce la Bucuresti sute de artisti internationali si peste 40 de spectacole din Franta, Columbia, Italia, Germania, Olanda, Austria, Spania si Romania.

„Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti – B-Fit in the Street! mareste doza de distractie cu un program de spectacole de teatru de strada” – spun organizatorii, „in fiecare weekend din luna iulie, de vineri pana duminica, de la ora 19:00 pana la ora 23:00 in urmatoarele zone din Capitala: Piata George Enescu, Piata Revolutiei, Parcul Kretulescu, Calea Victoriei, Piateta Odeon, Piata Universitatii, Piata Constitutiei, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii si Centrul Istoric”.

In iulie, Capitala devine scena Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti, editia a IX-a
1 luna de festival, 14 zile de spectacole
40 de reprezentatii ale trupelor romanesti si internationale
9 tari participante
300 sute de artisti vor sustine reprezentatii in 10 zone cheie din Capitala

Astfel, in timpul zilei, strazile vor fi impanzite de spectacole itinerante ale artistilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie si street dance, statui vivante, personaje supradimensionate si parade de culoare, dans si muzica. Reprezentatiile de seara anima peisajul bucurestean cu acrobati care danseaza pe calcane luminate de proiectii 2D sau suspendati deasupra orasului, cu spectacole de lumina, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentatii de tango, atmosfera de cabaret si costume spectaculoase.

Deschiderea Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti – B-Fit in the Street! va avea loc sambata, 1 iulie, incepand cu ora 18:00 si va fi marcata prin trei momente spectaculoase semnate de companii internationale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc in parcul Unirii si va consta in reprezentatii ale unor artisti pe catalige, mascote si acrobati pe cabluri elastice. Pentru al doilea moment al serii, “creaturi” cyborg gigantice, acrobati, artisti in costume spectaculoase si muzicieni ii invita pe trecatori sa se alature paradei care porneste din Parcul Unirii la ora 19:00 si ajunge in Piata Constitutiei. Punctul culminant al serii va incepe la ora 20:00, in Piata Constitutiei, care devine, pentru doua ore, scena unor spectacole de exceptie. Productia italiana „OSA” va incanta publicul cu o alegorie de dans, muzica si culoare, pusa in scena de artisti suspendati de o piramida inalta de 20 de metri. Spectacolul francez „Microcosmos” aduce in mijlocul multimii personaje gigant, populate de muzicieni si acrobati. Seara se incheie cu spectacolul artistilor de la compania „Kitonb – Carillon 3.1”, care transforma Piata Constitutiei intr-un decor fantastic de proiectii de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice si numere de circ.

ARCUB este Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti care cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.