Expozitie de pictura a elevilor Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza Bucuresti

A fost candva, demult, in viitor. Vise pentru odiseele viitoare…

Elevii clasei a XII-a, de pictura (Prof.Dr. Lavinia Ioana Streinu) a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza Bucuresti au fost protagonistii uneia dintre cele mai interesante expozitii intitulate A fost candva, demult, in viitor. Vise pentru odiseele viitoare / Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de futures odysséeys / So long ago in the future dreams for future odysseys. Vernisajul a fost gazduit in foyerul Salii Atrium din incinta Comitetului Economic si Social European, CESE.
Evenimentul sustinut si sponsorizat de Fundatia FILDAS Art (Presedinte Anca Vlad).

Space and society – tema provocatoare pentru tinerii artisti romani

Inclusa in programul conferintei organizate de grupul Space and society, expozitia a fost intiata si organizata de Prof. Univ. Dr. Mihai Manoliu, membru in Comitetul Economic si Social European (CESE), Presedinte al Confederatiei Nationale a Patronatelor din Romania (CNPR) si Secretar general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).
50 de lucrari avand aceasta tema au fost realizate special pentru acest eveniment de elevii anului terminal de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, care, alaturi de profesoara lor, Prof. Dr. Lavinia Ioana Streinu au impresionat pe toata lumea.
La vernisaj au fost prezenti numerosi invitati, majoritatea iubitori de arta, oficiali, europarlamentari, reprezentanti mass-media, dar si importanti reprezentanti ai CESE: Jacek P. Krawczyk, Presedinte al Grupului Angajatorilor, Prof. Rudy Aernoudt, scriitor, politician, economist si filosof, Directorul de Cabinet al Presedintelui CESE, Henri Malosse, Alice Tétu, ‎Administrator Departament ”Single Market, Production and Consumption” si bineinteles Prof. Univ. Dr. Mihai Manoliu, membru CESE, Prof. Dr. Adrian Curcan, profesor de sculptura, inspector scolar de specialitate, membru UAPR si directorul adjunct al Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” sau Europarlamentarul roman Cristian Siviu Busoi, membru al Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si membru supleant in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor i-au sustinut si admirat pe elevii carora se cuvine sa le reamintim numele: Valentin Georgescu, Cosmin Gabriel Joian, Razvan Pircalabescu, Tatiana Balasa, Alexandra Irina Olariu, Irina Ciurusniuc, Ruxandra Soare si Melanée Danesh Ravan.
Iata reportajele realizate si dedicate evenimentului de echipa Senso Arte, partener media al evenimentului:

Despre Fundatia FILDAS ART

Implicarea Presedintelui Fondator Anca Vlad in viata sociala si culturala a Bucurestilor, a tarii si nu numai a condus, firesc, la aparitia fundatiei Fildas Art, care sustine artistii si manifestarile cultural-artistice. De la bun inceput Fildas Art si-a propus sa fie ca o raza de lumina intr-o lume marcata de rutina si monotonia vietii cotidiene, oferind veritabile balsamuri culturale pentru suflete!
Rolul Galeriei SENSO (Bd. Unirii nr. 15) este acela de a reconstitui un spatiu benefic de manifestare a emotiei si energiei creatoare generate de lucrarile artistilor, pictori, sculptori, graficieni, artisti vizuali s.a. Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta este sponsor al evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.
Fundatia Fildas Art si Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania au lansat si initiat in 2004 proiectul Poduri europene. De atunci, an de an se organizeaza Ateliere si Tabere Internationale de Creatie, reunind artiste din Romania si din mai multe tari europene. In acelasi timp, cel putin o data pe an, Galeria SENSO din Bucuresti si Muzeul de Arta Constanta gazduiesc expozitii ample cu lucrarile realizate de artistele participante in Taberele de Creatie Poduri Europene de la Eforie Sud.
Va invitam sa vizionati reportajele Sensoarte.ro dedicate expozitiilor/evenimentelor/vernisajelor gazduite pana acum de Galeria SENSO, dar si proiectului cultural ”Poduri Europene” accesand link-urile:

Despre Liceulde Arte Plastice Nicolae Tonitza

A fost infiintat in 1949 sub numele de Scoala Medie Tehnica de Arta. El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzica si desen. De-a lungul anilor si-a schimbat sediul, si-a schimbat si numele, insa a ramas intotdeauna o scoala in care se studiaza artele plastice si in care frumosul este la tot pasul.
De-a lungul existentei sale, valoarea si creativitatea elevilor a fost rasplatita cu premii nationale si internationale, precum si cu nominalizari la importante expozitii din strainatate. In prezent, peste 900 de elevi studiaza aici, atat in ciclul gimnazial, cat si in cel liceal unde isi desfasoara si isi desavarsesc studiile artistice in mai multe ateliere: arte grafice, arte murale, arte textile, ceramica, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictura de sevalet, restaurare si arta religioasa, scenografie si sculptura.