Evenimentele saptamanii la Muzeul Municipiului Bucuresti 2 – 6 februarie

Evenimentele saptamanii la Muzeul Municipiului Bucuresti

Palatul Sutu

Miercuri, 4 februarie 2015 Muzica si poezie romaneasca – Actrita Viorica Vatemanu-Matei si percutionistul Alexandru Matei, eveniment al fundatiei ACCUM, parte din stagiunea “Iosif Sava” 2015, ora 19:00.

Sirul manifestarilor din cadrul Stagiunii Muzicale ”Iosif Sava” pe care Fundatia ACCUMM o organizeaza la Palatul Sutu continua miercuri 4 februarie 2015, la orele 19, cu o seara de poezie si muzica romaneasca.
Autorii conceptiei spectacolului si – in acelasi timp – interpretii, vor fi actrita Viorica Vatamanu – Matei si percutionistul Alexandru Matei.
Cei doi sunt doua personalitati in a caror viata se impleteste armonios calitatea de artist cu cea de pedagog, ambii fiind prezente impresionante pe diverse scene si cadre didactice la Universitatile Nationale de profil din Bucuresti, cea de Arta teatrala si cinematografica si, respectiv, cea de Muzica. Programul serii va pune in valoare texte poetice populare si avandu-i ca autori pe Nichita Stanescu, Magda Isanos, Geo Bogza si Eugen Jebeleanu si texte muzicale apartinandu-le compozitorilor Liviu Danceanu, Stefan Niculescu, Peter Szego si Doina Rotaru. Ca de fiecare data cand au fost protagonisti ai acestui tip de spectacole in cadrul Stagiunii ACCUMM de la Palatul Sutu, cei doi prieteni ai Fundatiei implicati in spectacolul de miercuri 4 februarie vor incarca de emotie publicul gazduit generos de Muzeul Municipiului Bucuresti, al carui acces este, tot ca de fiecare data, gratuit.
Fundatia ACCUMM

Joi 5 februarie 2015, dubla lansare de lansare de carte la Hanul lui Manuc, in sala Serban Cantacuzino., ora 19:00: “Actele domniei lui Serban Cantacuzino aflate in patrimoniul Muzeului Municipiului Bucuresti”, autor dr. Grina Mihaela Rafaila si “Tiparul si cartea din Tara Romaneasca in epoca domniilor fanariote (1716-1821)” autor dr. Daniela Lupu. Prezinta prof. univ. dr. Panait I Panait si dr. Constantin Rezachievici
Expozitie temporara, Parter, “Arhitectura interbelica in Bucuresti”, 15 ianuarie – 31 martie 2015
Expozitie temporara, Sala de conferinte: “Pentru o istorie a simbolurilor: tatuajul in Romania”, 1 ianuarie – 30 aprilie 2015

Expozitie temporara, Etaj: “Vindecari miraculoase”, expozitie dedicata pictorului Rudolf Schweitzer Cumpana, de la a carui moarte se implinesc anul acesta, 40 de ani. 30 ianuarie – 31 martie 2015.

Expozitie temporara, Etaj: “Numele meu a fost Constantin Brancoveanu” , 1 ianuarie – 30 Martie 2015

Expozitia permanenta a muzeului va fi inchisa, pentru reamenajare, in perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2015.

Program vizitare: miercuri – duminica 10:00 – 18:00
Adresa: B-dul I.C. Bratianu, nr. 2, sector 3

Muzeul George Severeanu

Expozitie temporara: “Muzeul National de Antichitati. O excursiune arheologica”, 19 decembrie 2014 – 30 iunie 2015

Program vizitare: luni – duminica 10:00 – 18:00
Adresa: str. Henri Coanda, nr.26, sect. 1

Muzeul “Theodor Aman”

Deschiderea unei noi sali de expozitie, ce vine sa completeze intreg patrimoniul casei muzeu si continua ciclul expozitional “Vindecari miraculoase”, aducand in fata publicului noi tablouri restaurate de specialistii Muzeului Municipiului Bucuresti.

Program vizitare: miercuri – duminica 10:00 – 18:00
Adresa: C.A Rosetti nr. 8, Bucuresti