Art Safari – grandoare in strada

Timp de patru zile, intre 22-25 mai 2014, publicul este invitat sa viziteze Pavilionul de Arta Art Safari si sa admire peste 1000 de opere de arta de patrimoniu si arta contemporana, adica aproape 100 de muzee si galerii din Romania, Germania, Italia si Austria, prezentand aproximativ 350 de artisti romani si internationali.

Prima editie a Pavilionul de Arta Art Safari Bucuresti

Intr-un spatiu nonconformist, adica in 2 imense corturi amplasate in centrul capitalei in Piata George Enescu, arta coboara in strada. Dorin Stefan, arhitectul Pavilionului Art Safari, marturiseste ca au dorit sa creeze o oaza de arta in desert. Si au reusit! Este cu adevarat un eveniment cultural special deoarece este pentru prima data cand in Romania se organizeaza un Pavilion de arta de asemenea amploare. Gandit ca un eveniment anual, Pavilionul de Arta Art Safari Bucuresti isi propune sa devina in maxim cinci ani un punct de referinta pe harta targurilor de arta din Estul Europei, alaturi de Viena, Budapesta, Istanbul declara Diana Dochia, co-director Art Safari.

Ce puteti vedea in Pavilionul Art Safari

Pavilionul Art Safari este o mixare intre arta moderna si cea contemporana, fiind impartit pe sase sectiuni: muzee si institutii culturale, galerii de arta de patrimoniu, galerii de arta contemporana, obiecte de colectie, design, art business si media. Cu aceasta ocazie vor avea loc numeroase lansari de carte, dezbateri interactive, performance-uri si lansarea casei de licitatie online Lavacow.
Este o experienta minunata care ne aduce numai bucurie, avand ocazia sa vedem o multitudine de artisti de la Grigorescu, Aman, Andreescu, Luchian, Pissarro, la Flondor, Radvan, Tolici, Mladin…

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras