Eveniment la Galeria SENSO – Vernisajul expozitiei CATALIN HRIMIUC

Joi, 26 octombrie 2017, ora 18:00 va invitam la Galeria de Arta SENSO (Bd. Unirii nr. 15, Bucuresti) unde va avea loc vernisajul expozitiei CATALIN HRIMIUC.

Prezinta: Dr. Doina Pauleanu, istoric si critic de arta, director al Muzeului de Arta din Constanta.

Catalin Hrimiuc este absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucuresti, promotia 1985, sectia Ceramica – Sticla - Metal, specialitatea Arta sticlei. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si are lucrari in colectii particulare si muzee din Japonia, Olanda, Germania, Danemarca, Italia, Franta, Belgia, Canada, Elvetia si Romania. A avut expozitii personale si de grup in Romania, Germania, Danemarca, Belgia, Olanda, Franta, Rusia, Japonia.
„Predominant verticale, pure, suprapamantene, asemenea fuzeelor de lumina, lucrarile din sticla optica realizate de Catalin Hrimiuc indeamna, pe de o parte, la cercetarea unor civilizatii apuse, spre a gasi in formele lor unice si de-atunci repetabile, corespondente simbolice, taine (inca) nepatrunse, indicii cuvenite celor initiati.
(…)daca durata este inscrisa in perfectiunea formala, in materialul si tehnica acestor constructii monolitice, Catalin Hrimiuc a gasit modalitatea de a capta, complice, timpul, prin felul in care lumina devine coautor al lucrarilor sale. Cel de-al doilea indemn continut in aceste ingenioase alcatuiri obiectuale se adreseaza, cu siguranta si eleganta, unui viitor previzibil” – Dr. Doina Pauleanu
Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, sponsor al tuturor evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.
Expozitia CATALIN HRIMIUC poate fi vizitata in perioada 26 octombrie 2017 – 26 noiembrie 2017, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00 si sambata intre orele 12.00 -18.00.
Acest eveniment continua seria manifestarilor de succes gazduite de Galeria Senso de la inceputul anului, precum expozitiile ”Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu si Letitia Oprisan”, ”De la sacrificiu la speranta” (Mihai Topescu), ”Deprindere in metal si sticla” (Ileana Dana Marinescu), lansarea albumului ”tapiserie” al artistei Cela Neamtu si ”Junkyard Symphony” expozitia artistei Edith Torony.
In luna septembrie, Galeria de Arta Senso din Bucuresti a reprezentat Romania la cea de-a IV-a editie a Targului International de Arta POSITIONS Berlin Art Fair din cadrul BERLIN ART WEEK din Germania, participand cu artistii Edith Torony, Nicolae Moldovan si Ion Anghel. A participat si la Targul ART SAFARI 2017, unde a promovat lucrarile artistei Ana Stefania Andronic BUZU, tot atunci fiind lansat si albumul de arta „#motion blur”, un proiect editorial realizat tot cu sprijinul fundatiei FILDAS Art si al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.
„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2017, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor” – Galeria de Arta SENSO.