Considerat parintele picturii abstracte in Romania, Corneliu Vasilescu este un reprezentant de seama al expresionismului abstract. Nascut la Barlad, pe 23 octombrie 1934, debuteaza in 1960, in cadrul Expozitei Artistilor Plastici din Romania. Intre 1968 si 1974 urmeaza cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu Bucuresti”, sectia pictura, clasa profesorului Gheorghe Saru. In 1973 participa ca autor de proiect la Experimentul de la Fabrica de Rulmenti din Barlad, cu tema “Locul de munca – spatiul de cultura” (executa 10 panouri in scopul ameliorarii vizuale a unui spatiu de efort productiv). Participa la expozitiile: „Autoportretul in arta romaneasca”, organizat de Muzeul de Arta Moderna din lasi; „Portretul in arta moderna contemporana” organizat de Muzeul de arta Moderna si contemporana din Galati. Intre 1976 si 1979 este muzeograf la Oficiul National pentru Documentare si expozitii de Arta. In 1983 participa la expozitia „Treisprezece pictori contemporani” la galeria Caminul Artei.
Numele celei mai noi expozitii ale sale, Drama romanticului, il plaseaza cumva in legatura cu celebrul curent spiritual, in special artistic de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Corneliu Vasilescu este foarte atasat de universul cultural si preocuparile artistice germane, fapt dovedit de numeroasele expozitii prezentate in Germania. De o forta aparte, cu dominante cromatice de albastru, rosu si ocru, cu arcuiri de tensiune extrem de puternice, panzele care alcatuiesc seria de fata se opun, cu siguranta, rationalismului rigid si normelor stricte.
Realitatea lui Corneliu Vasilescu, la fel ca cea a romanticilor, este aceea a experientei primare, a expresiei libere si a trairilor artistice. Spre deosebire de ei, insa, se distanteaza cumva de angoasa specifica. Lucrarile lui Corneliu Vasilescu problematizeaza si propun discursuri noi, pentru care avem nevoie, de fiecare data, de alte chei de lectura. Pentru asta, privitorul este obligat, fireste, sa iasa din zona de confort.
Prin urmare, va recomandam cu caldura exercitiul propus la Elite Art Gallery, de a privi fiecare panza ca si cum ar fi ultima, intrucat in fiecare dintre ele, bine disimulata intr-o compozitie plastica si cromatica atent asezata, se afla cate o traire de o intensitate aparte.
Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul 3 noiembrie – 23 noiembrie 2015, in fiecare zi de luni pana vineri in intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sambata in intervalul 11:00 – 17:00, pe strada Academiei, nr.15, Sector 1, Bucuresti.