Dragobetele – Ziua indragostitilor la romani

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Asociatia Brand de Tara va invita, in perioada 21 – 24 februarie 2015 sa sarbatorim impreuna Dragobetele – Ziua indragostitilor la romani, eveniment ce face parte din proiectul cultural Anotimpuri la Muzeul Satului: Primavara. Sarbatorile Tineretii

Dragobetele, patronul dragostei si al bunei dispozitii in traditia populara romanesca este considerat Cap de Primavara, Cap de Vara, fiu al Babei Dochia, Sant Ion de primavara sau logodnicul pasarilor si identificat cu zeii antici ai iubirii. Sarbatoarea dragostei – Dragobetele era celebrata in satele romanesti prin cateva practici rituale ce marcheaza sfarsitul iernii si inceputul primaverii, moment in care oamenii rezoneaza cu natura renascuta.

Programul manifestarii cuprinde: expozitia de fotografie Dragobetele saruta fetele! aflata la a patra sa editie si deschisa publicului in Sala Gheorghe Focsa, organizata impreuna cu Asociatia Bucurestiul meu drag; prezentari de costume; spectacole de cantece si dansuri; concursuri cu premii; sedinte foto pentru perechile de indragostiti; targ cu mesteri populari veniti din toate zonele tarii si gastronomie traditionala.

Persoanele care poarta numele lui Dragobete – Draga, Draguta, Dragan, Dragos au acces gratuit (pe baza cartii de identitate).

Veniti la Muzeul Satului sa sarbatorim cu bucurie Ziua romaneasca a indragostitilor!

Mai multe informatii:
Biroul Relatii Publice 021 317 91 03/int. 178
Biroul Programe Culturale 021 317 03/int.191