Voicu Dragomir – Geometrii lirice

Tanarul artist Voicu Dragomir ne invita la a doua sa expozitie personala in care reuneste lucrari de pictura, grafica si sculptura la Centrul de cultura arhitecturala al Uniunii Arhitectilor din Romania. Expozitia va fi deschisa pana pe 29 aprilie 2014.

Inspirat de lumea organica si poetica a omului contemporan dar si de geometrismul lui Mondrian, artistul Voicu Dragomir ne invita intr-o calatorie unica plina de forta si dinamism. Este un artist complex care ne prezinta rezultatul a patru ani de lucru in atelier in trei medii diferite artistice: pictura, grafica si sculptura. Lucrate in pastel sau in tus alb/negru lucrarile sunt complet abstracte, iar privitorul are libertatea de a-si imagina singur povesti. Suntem impresionati de perfectiunea trasarii liniilor dar si de curajul juxtapunerilor de culoare.

Este o tematica coerenta unde lirismul geometriilor aduse in fata privitorului rezida in conflictul intre limpezimea conturului si emotia ce emana din campurile cromatice, declara artistul Voicu Dragomir.

Titlul expozitiei nu este intamplator, intrucat arta sa poate fi plasata la limita dintre geometrie, abstractizare, conceptualizare si sfera lirica, sensibila si plina de expresivitate a actului artistic , spune curatorul expozitiei Laura Lucia Mihalca.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras