Diana Dumitrescu si Cezar Ouatu prezinta Eurovision Romania 2018

Seria show-urilor Eurovision Romania debuteaza duminica, la Focsani, si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR International si TVR Moldova precum si pe TVR+, de la 21.00. In acest an, Selectia Nationala se va desfasura sub sloganul „Eurovision uneste Romania!“. Actrita Diana Dumitrescu si Cezar Ouatu, artistul care a reprezentat Romania la Eurovision vor fi gazdele semifinalelor si finalei nationale Eurovision 2018. Acestia vor prezenta show-urile celor 5 semifinale in 5 orase diferite (Focsani, Timisoara, Craiova, Turda si Sighisoara), dar si Marea Finala a Selectiei Nationale, din 25 februarie.

„A fost o mare bucurie sa primesc propunerea TVR pentru a prezenta Eurovision Romania“ – a spus Diana Dumitrescu. „Am urmarit show-ul inca de cand eram mica si imi amintesc cu placere cum stateam alaturi de familia mea, urmarindu-ne cu sufletul la gura favoritii. Stiu ca lucram deja in televiziune cand mi-a spus tata, in timpul unui Eurovision: <Uite, aici vreau sa te vad!> si imi arata scena. Chiar daca el nu mai este printre noi, sunt fericita ca ii indeplinesc un vis si imi doresc din tot sufletul sa ma ridic la asteptarile telespectatorilor”. Actrita si model, Diana Dumitrescu s-a nascut in anul 1983, la Constanta. Si-a facut debutul in piesa de teatru „Chirita la bai”, in anul 2003 si a continuat activitatea in teatru interpretand roluri in piesele „Harca se intoarce”, „Prestam servicii artistice” si „O noapte furtunoasa”. De-a lungul carierei, a jucat in numeroase filme si seriale tv: „Pacatele Evei”, „Prizoniera”, „Iubire ca in filme”, „Razboiul sexelor”, „Regina”, „Aniela”, „Iubire si onoare”, „Pariu cu viata”, „Minte-ma frumos”, „In film la Nasu’”, „Ingeri pierduti”, „A royal Christmas”, „Un alt drum” si „Ghinionistul”. Diana Dumitrescu a debutat la Televiziunea Romana in programul TVR 2 „Revelion la Cabaret”, unde a jucat alaturi de Toni Grecu, Monica Anghel, Catalina Grama (Jojo) si Dragos Musat (Tetelu).

La randul sau, Cezar Ouatu – „The Voice” a declarat; „Am reprezentat Romania ca interpret, am fost jurat al fazei nationale, jurat al concursului international si iata ca anul 2018 vine cu un rol incitant: acela de prezentator al Selectiei Nationale Eurovision Romania. Pot spune ca am jucat cele mai importante <roluri> intr-unul dintre cele mai importante filme din viata mea: filmul Eurovision! “, a declarat Cezar Ouatu. „Este o provocare si, in acelasi timp, o placere si onoare sa fac parte iarasi din aceasta familie”. Unul dintre cei mai talentati contratenori ai generatiei sale, datorita muzicalitatii si tehnicii vocale deosebite, Cezar Ouatu a reprezentat Romania la Eurovision Song Contest 2013, la Malmö, cu piesa „It’s My Life” (muzica si versuri Cristian Faur). La Eurovision Song Contest, a fost admirat si sustinut de celebritati ca Bonnie Tyler, Andrea Bocelli, Vangelis, Angela Gheorghiu si Nadia Comaneci, elogiat pentru originalitate de designerul Jean Paul Gaultier. Nascut in 1980, la Ploiesti, intr-o familie de muzicieni, Cezar Ouatu a inceput sa studieze pianul la varsta de sase ani si a absolvit sectiile de pian si cor la Liceul de arta „Carmen Sylva” din orasul natal. In 1998, a inceput sa aprofundeze canto si muzica baroca si s-a facut remarcat datorita vocii sale, abilitatilor naturale si extensiei vocale putin obisnuite. In 2001, este acceptat la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, iar in 2004, obtine punctaj maxim la examenul de stat, absolvind astfel unul dintre cele mai prestigioase conservatoare din Europa.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentantii celor 42 de tari inscrise in competitie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina, Marea Britanie.

Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 si 10 mai si finala pe 12 mai.