Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu: expozitia ‘ Interferente’ la Galeriile Sabion

Galeriile Sabion, Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania : AFAPRR au placerea sa va invite la expozitia de pictura " Interferente", cu lucrari pe simeze semnate de Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu.

Accesul la vernisaj se va face exclusiv pe baza unei invitatii nominale. Va prezenta demersul artistic: Amelia Dinca , istoric si critic de arta.
Cristina Georgescu(n. 1965) este restaurator la Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” din Bucuresti, membru titular AFAPRR: Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania , membru al Consilului Director al AFAPRR a Uniunea Artistilor Plastici din Romania.
Claudiu Victor Gheorghiu(n. 1967) este membru titular AFAPRR: Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania, totodata consilier media si al CD al AFAPRR , membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectiva a drepturilor de autor in domeniul artelor vizuale) ; in subsidiar jurnalist cultural.
Expozitia de pictura " Interferente" poate fi vizitata in Galeriile Sabion, incepand cu 7 septembrie pana pe 17 septembrie 2019.
” Istoria Sabion a cuprins in ultimii ani lansarea in Romania a mai multor magazine de lux, impresionante prin arhitectura interioara a spatiilor si a luxului abordat in amenajare, ca metoda de prezentare a unor bijuterii in serie limitata si unicate. Acest proces a evoluat firesc, catre capitala tarii, prin intermediul unui magazin concept, ca interfata a exclusivitatii bijuteriilor create sub marca Sabion si in realizarea lui s-au urmarit trei directii majore: inovatia, moda si istoria.” Galeriile Sabion reprezinta un loc cochet si rafinat in centrul Bucurestiului (Calea Victoriei 68 – 70), declarat ” cel mai frumos magazin din lume in 2011 si 2013″, manager magazin Sabion: doamna Valeria Manole. Program de vizitare Galeriile Sabion: luni-vineri: 11:00-19: 00; sambata: 11:00-15:00.
Parteneri : Galeriile Sabion, Uniunea Artistilor Plastici din Romania , AFAPRR: Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania.
Parteneri media: TVR 1, Senso Arte prin programul “Catena pentru Arta”, Revista Culturala Leviathan, Modernism, Intell News, Jurnalul Bucurestiului, Artportfolio, Ultima Ora.
Nota: Cronicile plastice semnate de Ana Amelia Dinca(profesor de arte vizuale, istoric si critic de arta, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Critica, Bucuresti) le puteti citi aici.
Galeriile Sabion, expozitia “Interferente”, Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu,
6 septembrie -17 septembrie 2019
Cristina Georgescu
“ Intr- o maniera personala, de gratie a desenului si pensulatiei, dublata de pretiozitate cromatica si efecte compozitionale de mare rafinament, Cristina Georgescu face o rememorare a civilizatiei Gumelnita, transpusa in expresie plastica. Utilizand la maximum mijloacele specifice picturii, aceasta gaseste admirabile solutii de ritmare a campului imagistic, articulate pe simboluri, acoperind suprafata de desfasurare a actului pictural. Aparute ca o consecinta a unei revelatii interioare, lucrarile sale converg cu meseria de restaurator, ingloband in sine o intreaga experienta, cu urmari directe in planul creatiei personale. Notatiile Cristinei Georgescu reinvie motivul compozitional, ca factor direct al solutiilor de plasticitate deplina, generand armonie, acorduri cromatice distincte, in consonanta cu firea sa delicata si poetica. Universul imaginat de aceasta, desi porneste de la un dat simbolic autentic, redevine in alt registru, o forma de reverberare a eului liber, ramas pur si cizelat, cu fatete misterioase, asemeni civilizatiei Gumelnita, necunoscuta suficient inca.”

Ana Amelia Dinca, critic de arta
Claudiu Victor Gheorghiu
“ Claudiu Victor Gheorghiu isi concentreaza intreaga atentie spre lumea sacra, spre spiritul divin care ar putea sa-i proiecteze sufletul in zona deplina a puritatii, a transcendentei si binelui. Lucrarile sale sunt momente de reculegere, de intoarcere catre sine, de monumentala liniste si serenitate. In demersul sau vizual, recurenta bucatilor de pergament cu versete din Biblie, constituie un punct de climax in ceea ce priveste statornicia artistului in perimetrul artei religioase. Un pictor hotarat, implicat in fenomenul artistic actual, identificandu-se cu ideea de adevar si frumos, acesta nu se dezice de elementele si personajele dispuse dupa invataturile „Erminiei bizantine”, pastrand nu numai rigorile acesteia, ci intervenind cu maiestria personala, cu fragmentul de text selectat, cu expresia desavarsita a desenului sigur, concis, expresiv si canonic. Claudiu Victor Gheorghiu isi concepe filacterele asemenea unor fasii de pergament , abordate cu minutia unui ascet care, in rugaciune, isi da masura dumnezeirii sale. “
Ana Amelia Dinca, critic de arta

FOTOGRAFII:
Afisul expozitiei de pictura " Interferente", cu lucrari pe simeze semnate de Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu

Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu, la Gala Aniversara Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania: AFAPRR a Uniunea Artistilor Plastici din Romania – 25 de ani , 2 august 2019, Hotel Marshal Garden.

16 mai 2019: Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu, la Galeriile Sabion, intr-un spatiu exclusivist si impresionant prin arhitectura interioara, credit foto Sabion.

Cristina Georgescu: “Idol I", tehnica: acrylic pe panza, 50 x 70 cm
Claudiu Victor Gheorghiu: filactera: “Cina din Emmaus”(detaliu), tempera, tus si foita de aur pe hartie, 90 x 31 cm, 2018; artist selectat cu aceasta lucrare la Salonul National de Arta Contemporana – Centenar 2018, organizat de Uniunea Artistilor Plastici din Romania.