Corul Whim’n Rhythm al Universitatii Yale in concert la Bucuresti, sustinut de Catena

La inceputul lunii iulie, Corul A Cappella Whim 'n Rhythm al Universitatii din Yale, Statele Unite, s-a aflat la Bucuresti unde a sustinut un concert exceptional la Muzeul National de Arta Romaneasca, pe 3 iulie.

Concertul face parte dintr-un turneu mondial care cuprinde tari din zone diferite ale lumii – Columbia, India, Bulgaria, Africa de Sud, Australia – si care dureaza aproape 10 saptamani.

Corul Whim 'n Rhythm a fost fondat in 1981, intr-o perioada in care scena muzicala a Universitatii din Yale era animata de multe grupuri si o varietate de genuri muzicale. In acest peisaj, a aparut corul a cappella Whim 'n Rhythm, alcatuit din femei, soprane si interprete alto experimentate.

Astazi, cu aproape 40 de ani mai tarziu, cele 14 membre ale Corului A Cappella Whim 'n Rhythm reprezinta categoria celor mai bune si mai experimentate cantarete SSAA (soprane 1, 2 & alto 1, 2). Ele sunt absolventele din 2019 a Universitatii Yale. Cu specializari academice diferite – de la inginerie electronica, la teatru si stiinte politice – si provenind din orase diferite, cele 14 interprete au in comun talentul si pasiunea pentru muzica, pe care le-au cultivat in multe ore intense de studiu.

Pentru a consolida renumele Universitatii Yale, Whim 'n Rhythm face turnee internationale si ajunge in toate colturile lumii. Astfel, corul a ajuns si la Bucuresti, intr-un concert de tinuta, sustinut de CATENA.

Acest film va este oferit de programul Catena pentru Arta.

Realizator: Elena Buhus

Operatori imagine : Adrian Calta, Silviu Crangureanu

Editor imagine : Stanislav Pescu