Christmas Dance Gala 2018, pentru o cauza nobila

Aproape 15.000 de euro s-au strans din incasari la spectacolul caritabil Christmas Dance Gala 2018, care a avut loc la Opera Nationala Bucuresti. Banii vor ajunge la familia Rebecai Cojocariu, fetita de 5 ani care se lupta pentru supravietuire cu o boala rara, Boala Batten si pentru care medicii nu au gasit inca leac.

Evenimentul caritabil Christmas Dance Gala a fost organizat de Asociatia „Suta la suta romanesc”, cu sprijinul Operei Nationale Bucuresti, Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, Conservatorio International de Ballet e Danca Annarella Sanchez s.a. Sala a fost plina, iar la final spectatorii i-au aplaudat in picioare pe tinerii dansatori de la Conservatorio International de Ballet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia si pe colegii lor din Romania, de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Casa de Balet, Dance Planet si La Sylphide Ballet School, care si-au demonstrat din plin talentul. Evenimentul caritabil Christmas Dance Gala a fost organizat de Asociatia „Suta la suta romanesc”.

Spectacolul a debutat cu un recital sensibil al corului de la Liceul Teoretic „Ion Creanga” din Bucuresti. Pe scena Operei Nationale Bucuresti au dansat apoi elevi ai unor scoli private din Bucuresti si ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”. Au fost momente pline de emotie, in care tinerii balerini romani au reusit sa ofere mostre de talent dublat cu multa munca. Prima parte s-a incheiat cu evolutia exceptionala a prim solistilor ONB Mihaela Soare si Robert Enache.

Un moment magic a fost oferit de elevii de la celebra scoala de balet din Leiria, fondata de Annarella Sanchez, care au stralucit intens pe scena, smulgand aplauze dupa fiecare dans. Antonio Casalinho a demonstrat de ce, la doar 16 ani, este considerat noua stea a baletului mondial. Alaturi de el, Margerita Fernandez, Laura Viola, Francisco Gomez si alti colegi de la Conservatorio International de Ballet e Danca Annarella Sanchez.

Spectacolul a fost dedicat cauzei micutei Rebeca Cojocariu, fetita de cinci ani care sufera de teribila Boala Batten, o boala genetica degenerativa rara. Simptomele bolii devin vizibile la varsta de 2-3 ani, starea sanatatii copiilor se degradeaza ireversibil incepand cu varsta de 4-5 ani, iar intre 8-12 ani survine decesul. Confruntati cu aceasta situatie teribila, parintii Rebecai au renuntat la tot si s-au mutat in Germania, pentru a avea acces la un tratament care incetineste efectele bolii. Ei spera sa castige timp astfel incat stiinta sa descopere un leac miraculos. „Suntem recunoscatori si le multumim din suflet celor care au participat la acest eveniment. Pentru noi, mai importanta decat donatiile este constientizarea si tot ajutorul pentru ca tratamentul Brineura sa fie decontat si in Romania. Banii donati sunt folositi in terapiile de recuperare, pe care Rebeca le face atat in tara cat si in Germania. Ne este dor sa ne intoarcem acasa si vrem sa continuam aici lupta pentru recuperarea Rebecai. Oricum, anul acesta vom face bradul de Craciun la noi acasa, in Romania”, a declarat Adnana Cojocariu, mama Rebecai.

Academia de Dans si Balet Annarella Sanchez este o institutie-fanion a vietii culturale din Portugalia, fondata in urma cu 20 de ani, de artista cubaneza Annarella Sanchez. Academia are 160 de elevi, majoritatea din afara Portugaliei, cei mai multi provenind din Spania, Australia, Paraguay, Argentina, SUA, Franta, Brazilia si Romania. Ei sunt pregatiti dupa metode de succes folosite in scoli de dans din Cuba si se bucura, an de an, de recunoastere internationala deplina la toate aparitiile pe scena. Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti isi are inceputurile in Scoala de balet fondata de artista Floria Capsali, dupa infiintarea Operei Romane Bucuresti (1921). Traditia indelungata a insemnat si un lung sir de performante si rezultate remarcabile. Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” a obtinut de doua ori certificatul Scoala Europeana (2010 si 2013).